Mens mange danske mænd forsøger at bekæmpe deres køns helbredsproblemer ved at anlægge overskæg, vil en mand fra Sorø lancere en kampagne, som ifølge ham er langt mere målrettet.

Jan Børregaard fra Sorø er vred. Han mener, at Movember-kampagnen, hvor deltagende mænd anlægger overskæg mod mænds helbredsproblemer, fx prostatakræft, er aldeles meningsløs. Jan Børregaard mener nemlig, at meget få danske mænd dør af problemer, som har noget med deres overlæbe at gøre.

“Jeg forstår det virkelig ikke. Altså, Støt Brysterne mod brystkræft var en rigtig god kampagne. Det er ligetil, ikke? Brystkræft rammer bryster. Men overskæg mod prostatakræft, som trods alt er den primære dræber, når det kommer til mænd? Det giver jo ingen mening. Prostata sidder virkelig ikke på overlæben,” siger han.

Kampagne har unikt håndtegn og hilsen
Derfor har Jan Børregaard nu lanceret sin egen alternative kampagne, der skal sætte fokus på en af de kræftformer, der for alvor rammer mænd. Og han har endda udviklet et unikt håndtegn og slogan, som, han mener, vil skabe positiv opmærksomhed om sagen langt mere effektivt end overskæg.

“Det, jeg foreslår, er, at mænd fremover hilser hinanden med en strakt langfinger, der symboliserer den optimale måde at diagnosticere kræft i prostata på. Ved forsigtigt at indføre langemand bagi, kan man nemlig let mærke, om den normalt valnøddeformede prostata er vokset eller har en usædvanlig form,” siger han og fortsætter.

“Så hvis man kan få mænd til fremover at hilse hinanden med en strakt langemand og hilsnen ‘op i røven’, tror jeg, at man for alvor kan forbedre den danske mands helbred samtidig med, at vi opbygger en positiv og sundhedsorienteret omgangsform, som alle mænd utvivlsomt vil værdsætte,” forklarer Jan Børregaard.