En landsdækkende kæde af kaffebarer lancerer nu et nyt produkt, som smager af kaffe.

Fra i morges kunne man i en større kæde af kaffebarer prøve en ny kaffebaseret drik, der hverken smager af mælk, sirup, is eller italienske dessertspecialiteter. I stedet smager kaffen af de bønner, som den bliver lavet af.

Seniorbarista Bjerke Skovhuus forklarer, at den nye kaffe er et både rustikt og teknisk raffineret produkt, som ikke ligner noget, som kædens barer ellers serverer.

“Selve brygningsprocessen er temmelig eksotisk. Vi bruger et kompliceret system af tragte, filtre og elkedler, der hverken involverer damp eller et tryk på mindst ni bar,” siger han og fortsætter.

“Fraværet af mælk, is og kakao giver en meget eksotisk mørk farve i det færdige produkt samtidig med, at manglen på mønstre som hjerter og fyrretræer yderligere understreger det rustikke og nyskabende i kaffen.”

Bittert og sært
Mens man fra kædens side håber, at den nye kaffetype vil appellere med sit minimalistiske udtryk, er der dog nogen skepsis blandt kunderne.

RokokoPosten talte med en af kædens faste gæster, den 27-årige danskstuderende Signe Højtoft, kort efter, at hun prøvede en kop af den nye kaffe med kaffesmag. Hun var ikke begejstret.

“Det smager sært og meget bittert. Det er en væmmelig tanke, at de hælder selv bittesmå mængder af stadset i vores mælkebaserede sukkerdrikke,” fortæller Signe, der valgte at fjerne den dårlige smag med en tall triple tiramisu macchiato latte med ahornsirup og vaniljeis. Den smager ifølge hende nemlig ikke den mindste smule af kaffe.