Har du ikke selv tid til at køre til Tyskland for at købe billige dåseøl, smøger og flæskesteg? Så ring til din kommune, og den vil finde en kontanthjælpsmodtager, der henter varerne for dig.

Regeringen vil gøre folk på overførselsindkomst parate til arbejdsmarkedet. Det er der ikke noget nyt i. Det er regeringens nye udslusningsprogram til gengæld: Arbejdsløse skal på grænseindkøb for de arbejdende danskere, der ikke selv har tid til at hente øl, cigaretter, slik og andre varer, som både den borgerlige og nuværende regering har pålagt øgede afgifter.

Perfekt timing i julen
”Vi ved jo, at mange nu vil købe ind i Tyskland. Men det er meningsløst og spild af ressourcer, at hver familie kører til Flensborg. Derfor giver vi danskerne en mulighed for at samle indkøbene. Det gavner både miljøet og de familier, der ikke har tid til eller mulighed for at køre syd for grænsen,” fortæller beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

Grænsebutikkerne bakker op om det nye program og støtter dets finansiering.

“Vi giver de arbejdsløse alle tiders mulighed for at komme i berøring med arbejdsmarkedet igen. Jeg mener, nogle af dem har jo nærmest glemt, hvordan et vækkeur lyder! Og så har folk jo travlt i julen med gaveindkøb, kravlenisser og så meget andet – derfor er timingen perfekt,” lyder det fra Mette Frederiksen.

Syv praktikpladser kun for særligt udvalgte
Udslusningsprogrammet indeholder også flere andre jobmuligheder for de arbejdsløse. De partier, der er gået tilbage ved valget, og som derfor har mistet partistøtte fra sponsorer, får nu mulighed for at ansætte kontanthjælpsmodtagere med 100 procents løntilskud.

En smart ordning, der falder på et tørt sted, eftersom S og SF netop nu søger syv praktikanter på fuld tid – uden løn.

”Vi har ændret vores jobannonce, så man nu kun kommer i betragtning til den ulønnede praktik, hvis man er kontanthjælpsmodtager. Og ja, her ekskluderer vi mange, men jeg er sikker på, at vi vil få mange topkvalificerede ansøgere. Praktikken er jo kun for samfundets særligt udvalgte og virker derfor mere eksklusiv og VIP-agtig,” lyder det fra finansminister Bjarne Corydon (S). Han smiler veltilfreds og tilføjer:

“Og så skal man jo heller ikke glemme den gratis frokost i Snapstinget!”