“Hans tunge var som en helikopter,” siger Hu Jintao om det skuffende kærlighedsmøde, der nu er foreviget på en Benetton-reklame.

For et par dage siden udsendte tøjfirmaet United Colors of Benetton en række reklamer, der viser umage politiske og religiøse ledere i lidenskabelige kys. Et af disse par er USA’s præsident Barack Obama og den kinesiske præsident Hu Jintao, hvilket har vakt stor opsigt.

Nu ønsker Jintao imidlertid at forklare baggrunden for kysset, og hvorfor det aldrig bliver gentaget.

“Det var til G20 (topmøde for finansministre og centralbankdirektører fra verdens 19 rigeste lande samt EU, red.) her i starten af måneden. Vi havde tjekket hinanden lidt ud siden det der Nuclear Security Summit sidste år, og så førte det ene til det andet, du ved,” forklarer Hu Jintao og afslører, at selve kysset fandt sted bag et mørkt forhæng og ikke, som reklamen antyder, i offentlighedens klare lys.

“Vi ville ikke have, at Michelle (Barack Obamas kone, red.) skulle vide noget – det var jo bare et lille kys!”

Overraskende ulækkert
Desværre viste Obama sig ikke at leve op til den kinesiske præsidents forventninger.

“Han lagde ud med et kedeligt tantekys, og så begyndte han at køre sin tunge rundt i munden på mig som en helikopter. Det var overraskende ulækkert og dårligt,” beklager Hu Jintao sig og lover over for både Michelle Obama, sin egen kone, Liu Yongquing, og det kinesiske folk, at affæren aldrig gentager sig:

“Han har prøvet at fedte sig ind hos mig siden, men jeg siger ‘thanks, but no thanks!'”