I et hemmeligt dokument fra FN, som RokokoPosten eksklusivt er kommet i besiddelse af, bliver Danmark betegnet som en ”failed state”, der akut har brug for hjælp.

Korrekturfejl i regeringsgrundlaget, kasketforvirring hos en minister og en afgået opposition. Det er Danmark anno 2011, og det har fået de høje herrer i FN til at rynke brynene og betegne Danmark som en ”failed state” – et udtryk for en stat, som kun løst hænger sammen og mangler folkelig legitimitet.

”Vi er noget bekymrede over Danmarks udvikling,” siger en højtstående embedsmand i FN til RokokoPosten.

”Landet har før været kendt som et politisk-institutionelt højt udviklet velfærdssamfund, men de seneste måneders hændelser i Danmark har gjort, at vi i dag frygter for, hvad det næste bliver,” siger embedsmanden, der ikke vil have sit navn frem.

Uciviliseret opførsel
Afsløringen kommer på et særdeles dårligt tidspunkt i forhold til Danmarks position på den internationale scene. Til januar overtager Danmark nemlig formandskabet i EU.

”Først kunne jeres udenrigsminister ikke tale engelsk, så ville han ikke lege med de andre lande i EU, og nu er der gået sport i, hvilke spindoktorer der kan afsløre mest,” siger embedsmanden med reference til de sidste par dages lækagesager.

Det er dog ikke det eneste, som har gjort FN urolig for Danmarks videre skæbne. I dokumentet nævnes også andre faktorer som årsager til den danske stats økonomiske og kulturelle deroute. Det drejer sig bl.a. om en sovende kuglestøder i Folketinget, gentagne visninger af og succes for reality-programmet “Kongerne af Marienlyst” (tv-program, hvor en flok unge horer og drikker i et sommerhus på Falster, red.) samt korrekturfejl i regeringsgrundlaget.

”Ud fra et globalt synspunkt opfører Danmark sig højst uciviliseret,” siger embedsmanden til RokokoPosten.

Grækenland til hjælp
Også i hjemligt regi er eksperter i udenrigspolitik bekymrede. Seniorforsker ved Dansk Center for Internationale Studier, Bettina Palmgren, mener, at Danmark behøver akut assistance fra omverdenen.

”Indtil Danmark har fået etableret mere langtidsholdbare løsninger i form af en bæredygtig demokratisering, er det kun den kortsigtede, humanitære nødhjælp, der kan forandre noget,” siger seniorforskeren.

Ifølge RokokoPostens oplysninger overvejer FN i samarbejde med OECD at indsætte græske og russiske embedsmænd, som skal lære danskerne, hvordan man opbygger et mere stabilt og levedygtigt demokrati.