Politiet efterlyser nu Dansk Folkeparti. Partiet har været sporløst forsvundet siden natten til den 16. september, hvor det forlod mediernes søgelys i nedtrykt sindstilstand.

Ved en pressekonference mandag morgen annoncerede Københavns Politi, at man nu officielt har efterlyst Dansk Folkeparti. Partiet blev sidst set i medierne natten til den 16. september, hvor det tydeligt var dårligt tilpas. Ingen har set partiet siden da, hverken i trykte eller elektroniske medier, og nu beder politiet om assistance fra borgerne.

“Efter at have søgt forgæves både i kælderen under Kronborg, i samtlige af Roskilde Domkirkes sarkofager og på Dybbøl Banke ser vi os nødsaget til at bede offentligheden om hjælp,” forklarer efterforskningsleder Thomas Bjergtofte.

Signalementet er sparsomt, men politiet fremhæver, at partiet kan kendes på sine meget små sko, og at det tit ses i selskab med ældre præster.

Kan være konfust og magtesløst
Politiet har visse formodninger om, hvor partiet kan tænkes at gemme sig.

“Vi tror, at det kan søge tilbage til rammer, som det opfatter som trygge. Det kan tænkes, at det har isoleret sig et sted med rigelige forsyninger af svinekød og bøger af Adam Oehlenschläger.”

Derfor opfordrer politiet også til, at folk, der færdes i kolonihaver eller forsamlingshuse i provinsen, er særlig agtpågivende.

Thomas Bjergtofte understreger, at hvis man ser partiet, skal man kontakte myndighederne og ikke selv forsøge at interagere med det, da partiet kan være konfust og præget af en uvant følelse af magtesløshed.

“Og lad for Guds skyld være med at vifte et tørklæde foran det,” siger han med eftertryk.