Danske hipstere er trætte af, at stadigt flere får stillet diagnosen ADHD. Derfor dropper de både medicin og diagnose til fordel for mere sjældne lidelser som borderline og Tourettes syndrom.

Mens voksne får stillet ADHD-diagnoser som aldrig før, dropper den særlige race, hipsterne, at tage medicinen Ritalin for deres ADHD-lidelser. Det sker i protest mod det stigende antal af både unge og voksne, der får stillet diagnosen. ADHD er passé, og hipsterne nægter at blive stigmatiseret som en del af mainstreamkulturen.

Drømmen er borderline
“Jeg er so bummed out (ked af det, red.),” forklarer Bjarde.

Som alle landets øvrige hipstere bosiddende på Vesterbro overvejer Bjarde nu at få en ny diagnose, der er mere sjælden og trendy.

”Jeg har læst alt om borderline og synes, det lyder fab (forkortelse af det engelske ord fabulous, red.). Så nu håber jeg, at min læge kan se, at jeg er fejldiagnosticeret. I virkeligheden er jeg altså histrionisk borderline, og når jeg får den diagnose, vil jeg være super psyched (ovenud lykkelig, red.),” fortæller han.

Bjarde vil dog også være tilfreds med Tourettes syndrom, som, han mener, passer godt til “en ilter, højtråbende og uforudsigelig kunster” som ham.

Hipstere får diagnoser – læger får fred
RokokoPosten ringede dernæst til Lægeforeningen. Dels for at undersøge mulighederne for, at Bjarde kan få sin borderlinediagnose, dels for at høre, hvorfor antallet af ADHD-diagnoser er steget så voldsomt.

Formand for Lægeforeningen, Peter Schøler, kender alt til racen hipstere.

”De er insisterende og ser sære ud. Vi orker ikke at høre på dem. Derfor arbejder vi efter devisen ‘de får en diagnose – vi får fred’. Så det skulle ikke være et problem med den borderline,” lyder det fra Schøler.

Adspurgt om det stigende antal af både unge og vokse, der diagnosticeres med ADHD, er formanden ikke i tvivl.

”Depression, stress, ADHD, og hvad har du. Det er meget nemmere at smide en diagnose efter de her mennesker. Så er de hurtigt ude af vagten igen – og det er jo ikke helt billigt at henvise til en psykolog”.