Som regel siger man, at mobning aldrig er i orden. Men, advarer Etisk Råd, det er farligt at generalisere. For der findes mennesker, der hverken besidder humor eller selvironi, og dem har man faktisk pligt til at mobbe.

En god sans for humor og en stor portion selvironi er tegn på, at et menneske er sundt og naturligt. Faktisk burde evolutionen efterhånden have skilt os af med mennesker uden disse egenskaber. Men mange moderne mennesker lever i den vildfarelse, at der skal være plads til alle. Derfor findes der stadig tørre og alvorlige mennesker, der aldrig ler med – især ikke, når det er dem, der grines af.

Problemerne er så alvorlige, at mennesker uden humor og selvironi står øverst på Etisk Råds nye liste over trusler mod menneskehedens fysiske og mentale sundhed.

De skulle skydes
Ifølge Esben Hagen, der er medlem af Etisk Råd, fortjener mennesker uden humor og selvironi ikke at leve:

“De skulle skydes, skulle de. Alle disse ækle festdræbere, der bare sidder og glor uforstående, mens alle andre griner højt af en sjov bemærkning – eller som ligefrem bliver fornærmede, fordi nogen fyrer en joke af på deres bekostning.”

Men da drab er forbudt ved lov, er man nødt til at isolere de humorforladte på anden vis. Esben Hagen fortæller, at man i Etisk Råd er nået frem til, at mobning er det bedste alternativ.

“Ved systematisk at mobbe disse undermennesker sikrer man sig, at de bliver så socialt utilpassede og aparte, at ingen vil nærme sig dem. Så får de i det mindste ikke børn. Måske begår de endda selvmord, og så har man skilt sig af med dem uden at bryde loven,” forklarer Esben Hagen.

Pragteksemplerne Mette og Villy
En netdebat på Ekstra Bladets ‘Nationen’ fastslår, at danskerne er enige med Etisk Råd.

“Se bare skrigeskinken Mette Frederiksen,” skriver Jørgen Jensen fra Fredericia.

“Aldrig så snart har folket samlet sig om en god og sund latter på hendes bekostning, før hun snerper sammen og ødelægger det hele.”

Karen Hansson fra Korsør bakker Jørgen Jensen op:

“Ja, hun skal bare mobbes ud af dansk politik, og så skal vi have nogle flere som Villy Søvndal. Han er jo næsten den, der griner højest, når vi gør nar af hans dårlige engelsk. Han er en rigtig guttermand! Lad os få flere af hans slags!”

I løbet af foråret vil Etisk Råd lancere en kampagne, der med pædagogiske videoer og sjove plakater lærer danskerne, hvordan de mest effektivt kan mobbe de humorforladte.