TV 2 lancerer nu en serie, hvor seerne følger et kamerahold, som laver dokumentarer om en dansk journalist i et farligt udland.

Efter at have lavet en dokumentarserie om flere af stationens udlandskorrespondenter går TV 2 nu skridtet videre. I den nye serie “Korrespondent-dokumentarmagerne” kan seerne følge holdet bag dokumentaren om korrespondenterne.

En entusiastisk programchef for TV 2 har inviteret RokokoPosten på en særforevisning af første afsnit, og han fortæller hvad, det er, der gør det nye koncept så fantastisk.

“I mediebranchen ved vi, at seerne meget nemmere kan identificere sig med, hvad der foregår i fjerne lande, hvis danskere er i centrum. Så ved at lave en serie om danske journalister, der følger en dansk korrespondent, kan vi lave en serie som næsten kun handler om danskere,” siger han og uddyber.

“Med en serie om danske mediefolk, som filmer hinanden på kryds og tværs, undgår vi næsten helt at inddrage nogen af de mennesker, som bor i de eksotiske lande. Dermed slipper vi også for at bruge undertekster, som forstyrrer mange seere. Men samtidig er der eksotiske ting som palmer og bomber og alt muligt. Seerne får simpelthen det bedste af alle verdener,” jubler programchefen.

Journalist-samtale er dramatisk klimaks
RokokoPostens udsendte fik lov til at se en smagsprøve på serien. I første afsnit følger seerne blandt andet dokumentarholdets desperate forsøg på at sikre indkvartering på hoteller med air-condition. Også de tilbagevendende problemer, som mediefolkene har med at få opdatere deres Facebook-statusser over meget ustabile internet-forbindelser, er noget, som skaber en knugende intensitet.

I afsnittets nervepirrende og højdramatiske klimaks følger man kameraholdet, som filmer korrespondenten, der – via et kamera – taler med en anden dansk journalist, som sidder i Odense.