Det er udenrigsminister Villy Søvndals problemer med at lære fremmedsprog, som har ført til lukningen af tre danske ambassader. Det oplyser Udenrigsministeriet til RokokoPosten. Flere lukninger er på vej.

Tidligere på ugen blev det annonceret, at regeringen med udenrigsministeren i spidsen lukker ned for flere ambassader i udlandet. Det drejer sig foreløbig om Irak, Zambia, Benin og Nicaragua. Men mange flere er på vej, oplyser en række anonyme kilder til RokokoPosten.

Årsagen er udenrigsminister Villy Søvndals problemer med at lære fremmedsprog.

”Vi har gennemført en cost-benefit-analyse (klassisk økonomisk analyse baseret på faktuelle, komparative omstændigheder, red.) og på den baggrund truffet afgørelse om, at Danmark kan spare flere penge på at lukke ambassader end på at lære udenrigsministeren flere sprog,” oplyser sekretariatschef for Udenrigsministeriet, Morten Peitersen, til RokokoPosten.

Vi fører en ansvarlig økonomisk politik
Indtil videre har regeringen nøjedes med at betegne lukningen som en del af de besparelser, man har vedtaget at gennemføre, og det er ikke helt forkert.

”I en tid, hvor sparekniven er nødt til at være lige ved hånden, kan regeringen ikke tillade sig at sætte flere penge af til endnu flere sprogkurser til Villy Søvndal. Det kaldes ansvarlig økonomisk politik,” siger Morten Peitersen.

Regeringen fremlagde i begyndelsen af det nye år et samlet regnskab for alle ministre, og her var Villy Søvndals sprogkurser en af de tungeste poster. Hele 980.000 danske skattekroner gik på at gøre ministeren sprogligt præsentabel på de bonede gulve i udlandet.

Ifølge flere anonyme kilder i Udenrigsministeriet er endnu flere lukninger på vej. Blandt andet er de danske ambassader i Sverige og Norge i farezonen, da Villy Søvndal har vist sig at have utrolig vanskeligt ved at lære skandinavisk.