Foto: Pressefoto, Lego

Foto: Pressefoto, Lego

LEGO har ansat den nu tidligere ligestillingsminister, Manu Sareen (RV), som ny chefdesigner. Virksomheden erkender, at Sareen har mere forstand på at lave legetøj, end de selv har.

LEGO’s ledelse blev chokerede og desillusionerede, da ligestillingsminister Manu Sareen kritiserede firmaet for at lave kønsstereotype og overdrevent pigede produkter i legetøjsserien LEGO Friends, forklarer bestyrelsesformand Torsten Dalhøj.

“Det var jo åbenlyst, at han havde ret. Vi havde simpelthen aldrig tænkt over den lyserøde farves traumatiserende effekter, og hvordan den konsekvent modarbejder ligestillingen,” siger Dalhøj.

Det var først, da en marketingkoordinator fik idéen til simpelthen at ansætte Manu Sareen som chefdesigner, at stemningen vendte.

“Da idéen om at hyre Manu først var opstået, var vi ikke i tvivl om, at vi blev nødt til at få fingre i ham. Sådan et naturtalent til legetøjsudvikling ser man sjældent, og heldigvis var han interesseret,” forklarer Torsten Dalhøj, der tilføjer, at han finder det chokerende, at en så fantastisk legetøjsudvikler har spildt sin tid på en ministerpost.

Mandefigur støbt fast til barnevogn
“Tidligere har vi baseret vores legetøjsudvikling på undersøgelser af, hvad børn gerne vil have, men fremover er vi sikre på, at vejen til større vækst består i udelukkende at producere det, som Manu mener, er bedst for dem,” siger Torsten Dalhøj, der derfor tror, at der vil blive skåret en del ned på prinsesser og ponyer i fremtidig LEGO, inden han giver et par eksempler på, hvad man fremover kan forvente fra firmaet.

“Manu har allerede færdiggjort et nyt sæt kaldet ‘Ligestillet hjem i Kartoffelrækkerne’, hvor mandefigurerne er støbt, så hænderne sidder fast på familiens barnevogn, mens kun kvindens hænder kan betjene de power tools, som følger med sættet.”

Dalhøj fortæller også, at et af Manus fremtidige projekter bliver et LEGO-sæt, hvor androgyne figurer laver kreative ting i et moderigtigt kontormiljø i mediebranchen, samt en betonfabrik kun med kvindelige ansatte.