Foto: David Woo, Flickr

Foto: David Woo, Flickr

Det er sensationelt lykkedes tv-programmet Big Brother at gengive et menneske helt uden tøj på. Læger mener, at optagelserne giver et unikt indblik i den menneskelige anatomi, mens talrige mediebrugere finder det pirrende.

Klokken var lidt over elleve fredag aften, da en yngre kvindelig deltager i reality-showet Big Brother på Kanal5 besluttede sig for at gå i bad og derfor klædte sig af. Imidlertid er netop dette hus overvåget af et utal af kameraer, hvorfor det utrolige skete: Kvinden blev filmet uden en eneste beklædningsgenstand på kroppen og billederne vist for tusinder af seere over hele Danmark.

Heldigvis var danske medier opgaven voksen og kunne hurtigt rapportere fyldigt om den utrolige udvikling. Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, forklarer:

“Der er simpelthen tale om en fantastisk historie, som opfylder næsten alle gængse nyhedskriterier. Først og fremmest kriteriet sensation: Det er indlysende sensationelt, at en person går rundt helt uden tøj på i et hus i Skovlunde. Væsentlighed, fordi det foregår på tv, og aktualitet, fordi det foregår lige nu. Og så opfylder historien endda også kriteriet identifikation, fordi de fleste selv har været nøgne på et tidspunkt i deres liv.”

Vendepunkt i anatomisk forskning
Også i lægelige kredse er man begejstret for billederne af den ikke-tøjbærende kvinde. Professor ved Anatomisk Institut på Aarhus Universitet, Bjarke Grøntoft, siger:

“Det er helt utrolige billeder, hvor man ser en kvinde i starten af tyverne, som simpelthen ikke har noget tøj på. Det giver lægevidenskaben helt nye muligheder for at studere, hvordan folk ser ud, når de ikke er iklædt tekstil.”

Grøntoft mener derfor, at optagelserne udgør et vendepunkt i den anatomiske videnskabs historie.

Seer ønsker mere nøgenhed
RokokoPosten har også talt med den 36-årige tv-seer Lennart Bartholin, der så den sensationelle Big Brother-udsendelse. Han mener ikke, at filmet nøgenhed behøver at være en engangsforeteelse.

“Jeg syntes, det var overraskende sådan at se en kvinde, der var helt uden tøj på – på tv. Når man møder kvinder på gader og stræder, er de jo altid påklædte. Der må jeg sige, at det faktum, at hun var nøgen, faktisk fik mig til at tænke lidt på sex på en måde, som egentlig var rigtig rar,” siger han og fortsætter:

“Jeg vil helt sikkert se programmet fremover, så jeg ikke går glip af det, hvis nogen igen vil klæde sig af,” fortæller Lennart Bartholin, der nu også overvejer at bruge den internetbaserede søgemaskine Google for at undersøge, om nøgne mennesker nogensinde tidligere er blevet optaget på film.