Klimaforskere slår fast, at den næste istid nu er begyndt. Det sker efter længere tids intens kulde, og en kilometerhøj mur af is er blevet opdaget nær Frederikshavn, hvorfra den hastigt bevæger sig sydpå.

Meteorolog Jesper Theilgaard er ikke i tvivl. Danmark har taget hul på den næste glaciation eller istid, som det hedder i daglig tale. Han erkender, at istiden kom bag på meteorologerne.

“Vi havde egentlig regnet med svag vind, overskyet og temperaturer omkring frysepunktet. Derfor blev vi noget overraskede, da vores radarer i stedet viste massive iskapper på vej ind over landet nordfra,” forklarer meteorologen, der kalder det  “beklageligt, men ikke overraskende,” at Norge og Sverige blev dækket af kilometertyk is, før nogen opdagede istiden her i landet.

Danskere kan vende tilbage om 10.000 år
Jesper Theilgaard mener, at istiden får store konsekvenser for Danmark fremover.

“Da det meste af Skandinavien bliver dækket af indlandsis, må befolkningerne desværre flygte til Middelhavets kyster eller udfordre en barsk tilværelse i det Centraleuropa, der bliver en slags ørkenlignende tundra. Men forhåbentlig kan vi vende tilbage om små 10.000 år som jægere og samlere, når gletsjerne er smeltet igen.”

Det er dog ikke alle, som fokuserer på de dystre aspekter af istiden. På TV 2 NEWS kan kanalchef Mikkel Hertz slet ikke få armene ned.

“Vi har simpelthen aldrig haft lignende seertal! Og på TV 2 NEWS er vi fast besluttede på at give danskerne den bedste dækning af istiden overhovedet – minut for minut. Vi har både nyhedskopteren i luften i døgndrift og korrespondenter, der konstant rapporterer om isens fremmarch i Danmark,” forklarer kanalchefen.