Foto: Derek Kimball, Freeimages.com

Foto: Derek Kimball, Freeimages.com

En internetavis, der skriver “falske nyheder”, møder hård kritik for navlepillende meta-artikel. En læser mener, at avisen var langt bedre, før den blev populær.

I en længere periode havde et humoristisk internetmedie fornøjet en stadig større læserskare med sine opdigtede historier. Politik og samfund blev vendt på hovedet og med en troldsplint i øjet dyppet i satirens syrebad.

Men nu står en læser frem og siger, at internetavisens succes er sket på bekostning af humoren.

For megen selvfed metahumor
Marie Damholm har læst de satiriske nyheder i mere end et år og er ikke i tvivl om, at det går hastigt ned ad bakke for internetavisen.

“Man kan jo bare se på deres seneste artikel, der dybest set handler om, hvor seje de selv er, og hvor ufede deres kritikere er. Før havde de brod og skrev om samfund, politik og medier, men så snart de oplever en smule medvind, går det hele bare op i selvfed metahumor,” siger hun og peger på, at redaktionen konstant får sine fiktive kilder til at udtale sig om sitets mere end 17.000 Facebook-fans og hyppige medieoptrædener.

Læses af tilfældige mennesker
Marie Damholm mener også, at alene det faktum, at mange mennesker er begejstrede for sitet, siger noget om, hvor dybt det humoristiske niveau er faldet.

“Der er ingen tvivl om, at de var klart sjovest, dengang det kun var mine trendy venner, som kunne lide det, og ikke nu, hvor selv mine folkeskolekammeraters forældre er fans. Jeg tror, det er på tide, at de spørger sig selv om, hvorvidt de faktisk har lyst til at være et seriøst og sekterisk undergrundsfænomen eller blot endnu et ligegyldigt massemedie, som bliver læst af alle mulige tilfældige mennesker,” forklarer hun.

RokokoPosten har forgæves forsøgt at indhente en kommentar fra satiresitets redaktion, der imidlertid afviser at udtale sig om kritikken til andre end landsdækkende morgenaviser og højtprofilerede magasinprogrammer.