Politikerne har fået for meget magt. Det mener både Socialdemokraternes Benny Engelbrecht og Dansk Industri. Det er på tide, at de, der rent faktisk har forstand på politik, får mere indflydelse, lyder argumentet.

Benny Engelbrecht sidder på sit Christiansborg-kontor, da RokokoPosten møder den folkevalgte politiker. Han forsøger at pløje sig igennem en stak politiske notater, men erkender blankt, at han ikke forstår en pind af de komplicerede sætningskonstruktioner, paragraffer og forkortelser. Og egentlig sukker Benny også efter at spille den socialdemokratiske blues på sin guitar, der bare står og samler støv i et hjørne.

”Jeg ved hverken noget om politik eller lovgivning. Så når jeg ikke kan overskue, hvad jeg skal stemme i Folketingssalen, ringer jeg ud af huset til mine venner i interesseorganisationerne. De kan altid fortælle mig, hvad der er bedst for Danmark,” fortæller han ærligt.

Dansk Industri er en af landets største interesseorganisationer, og de støtter den socialdemokratiske politiker. Organisationen mener, at flere politikere burde gøre som Benny.

 

Dansk Industri opretter hotline
”Vi har længe kæmpet for politisk indflydelse. Men det er først de seneste år, at politikerne er begyndt at erkende, at de ikke forstår, hvad de konkrete politiske sager handler om,” udtaler den administrerende direktør for Dansk Industri, Karsten Dybvad.

Organisationen har derfor oprettet en hotline, hvor uvidende politikere kan blive vejledt døgnet rundt.

”Efter, at vi har oprettet den nye service, kan politikerne fokusere på det, de allerhelst vil. Nemlig spin, medietid og mudderkastning. Det giver eksempelvis Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti tid til at koncentrere sig om juleaftener og muslimsk mavedans i Lalandia. Samtidig giver det også kulturministeren plads til at nyde charterrejser til Kina helt uden at skulle bekymre sig om møder med farlige systemkritikere som Ai Weiwei, der arbejder for demokrati og menneskerettigheder,” forklarer Dybvad.

Bennys lobbyistregister
I de socialdemokratiske gemakker på Christiansborg er Benny begejstret for den nye døgnservice, da det letter hans arbejde utrolig meget:

”Endelig kan jeg lægge notaterne på hylden og koncentrere mig om at opdatere min Facebook-profil. Samtidig skal jeg kun huske ét telefonnummer for at være politiker. Jeg har allerede givet nummeret videre til mine venner hos De Radikale og SF”.

Derfor fik Engelbrecht også det, han selv kalder en genial idé. Han har oprettet et såkaldt lobbyistregister, som han udleverer til alle sine kolleger i Folketinget. Her vil de personer, der har de bedste overtalelsesevner, figurere.

”Så kan Mette Gjerskov fx altid ringe fra sin rygekabine, inden hun skal ned og stemme. Det er da virkelig smart. På en måde kan man faktisk sige, at jeg har revolutioneret den måde, Folketinget arbejder på,” triumferer han.