Et brud på nul sukker-politikken fik flere forældre til at gå amok med køller og birkegrene under en fastelavnsfest på Østerbro.

 

Det skulle have været sådan en festlig dag i børnehaven Tumlehøj. Børn og forældre havde glædet sig til den årlige fastelavnsfest. Det startede også godt.

Overalt i børnehaven vrimlede det med kønsneutralt udklædte børn: Drenge i sygeplejeuniformer, piger i jakkesæt med indsyede aktieporteføljer og et enkelt transgender kostume i form af en prinsessekjole, kunstigt overskæg og høj hat.

De særligt ambitiøse forældre havde sågar lagt stribevis af billeder ud på sociale medier, hvor deres små poder var iført disse kostumer, som naturligvis ikke var købt, men syet af forældrene selv. Men da en far brød institutionens nul sukker-politik, brød helvede løs.

Speltboller op, speltboller ned…
Søren Molkær er alenefar til Silke på 5. Han er ifølge de andre forældre og Tumlehøjs pædagoger også grunden til, at fastelavnsfesten gik så galt, at RokokoPosten møder ham på hospitalet.

”Jeg forstår ikke, at nogle slikposer kan skabe så meget ravage. Jeg ville jo bare glæde børnene,” forklarer han.

Søren vidste godt, at Tumlehøj fører en madpolitik, hvor tomme kalorier ikke tolereres. Stik imod reglerne listede den 38-årige far alligevel slikposer ned i tønderne.

Da Tristan på 6 år slår bunden ud af den første tønde, der naturligvis er hverken blå eller lyserød, men malet i naturlige nuancer, bliver der stille på stuen. Midt på gulvet ligger speltboller, nødder og tørret frugt pludselig blandet sammen med slikposer fra Haribo.

Søren er den eneste, der bryder tavsheden ved at klappe ad de mange børn, der styrter hen mod de farvestrålende poser. Alles øjne er stift rettet mod alenefaren, og inden han når at flygte, kaster både mødre og fædre sig over ham med køller og fastelavnsris.

”Jeg er fuldkommen magtesløs. En af mødrene hopper op på min ryg og river mig i håret, mens hun skriger ‘Speltboller op, speltboller ned!’ og får én til at piske mig med et fastelavnsris,” fortæller Søren.

Formynderiske ”Sukker-Søren”
Situationen er så tilspidset, at Søren ikke ser, hvem af forældrene der overfalder ham med køllerne, som har kostet to brækkede ribben og en læderet milt, der nu skal fjernes. Efter episoden har både forældre og pædagoger i Tumlehøj frosset Søren ud.

”Han skal ikke i nærheden af mine børn – og sådan har de andre forældre det også,” fortæller Anne-Mette Hermansen, mor til Tristan, der oplevede slikket på nært hold, da han  slog bunden ud på tønden i de neutrale nuancer af brændt okker.

”Jeg har ondt af ham. Ikke så meget, fordi han ligger på hospitalet, men fordi han bor alene. Han har ikke en kæreste eller kone, der kan fortælle ham, hvad der er bedst for hans barn, så det kan kun ende galt for datteren, og det er synd,” lyder det fra moren.

Anne-Mette Hermansen har nu startet en gruppe på Facebook, der advarer pårørende og andre forældre i lokalområdet mod ”Sukker-Søren”.

RokokoPosten vil gerne vide, om angrebet på Søren kunne være undgået, fx ved brug af en mundtlig påtale. Resultatet er en bemærkning om, at “formynderiske forældre som Søren kan finde på hvad som helst”.