Et 39-årigt bandemedlem er blevet løsladt efter uhørt god opførsel. Der er tale om en stigende tendens, fortæller politikommissær. Men det sker ikke uden omkostninger for de indsatte.

Den 39-årige Bandidos-hangaround, Brian ”Brian” Sønderbye, er i dag en fri mand. Landsretten idømte ham ellers 16 års ubetinget fængsel for vold, manddrab, alfonseri og usømmelig omgang med lig. Men grundet exceptionelt behagelig opførsel så retsvæsenet ikke anden udvej end at løslade ham efter de 2 uger, som varetægtsfængslingen varede.

Ifølge politikommissær, Henning-Bo Paulsen, er der tale om en stigende tendens blandt de kriminelle.

“Vi oplever i højere og højere grad, at de varetægtsfængslede opfører sig rigtig, rigtig godt for at slippe for straf,” udtaler politikommissæren.

“Så sent som i går var der en, der insisterede på at rense emhætten i vores personalekøkken. Og i sidste uge var der en anden, der syede et Ask Rostrup-fastelavnskostume til min datter.”

Ikke umagen værd
Den gode opførsel har dog store personlige konsekvenser for de involverede. For Brian “Brian” Sønderbye var det opslidende at føle sig nødsaget til at opføre sig så pænt.

“Det var da pissehårdt, og jeg tvivlede også på, om jeg kunne klare det,” indrømmer Brian ”Brian” Sønderbye stille, mens han tager sig et eftertænksomt hiv af en hjemmerullet cigaret.

“Jeg blev kraftstejleme øm i hele mit underansigt af at gå rundt og smile til folk. Så næste gang, jeg ryger ind, tager jeg sgu nok den fulde straf i stedet for.”

RokokoPosten har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Brian ”Brian” Sønderbyes seneste offer, men vedkommende har skiftet identitet og tøj og ønsker ikke at medvirke af frygt for repressalier.