Foto: followtheseinstructions, Flickr

Foto: followtheseinstructions, Flickr

Selv i små mængder kan vand slå ihjel, især når det kommer ned i lungerne, og brinten i væsken kan bruges til bomber. Sundhedsekspert advarer derfor mod den farlige kemi og anbefaler mere forbrugeroplysning om vandholdige fødevarer.

En uhyggelig kemisk reaktion går i gang, når du indtager vand, også kaldet H2O. Væsken går i forbindelse med dine lunger, fylder dem ud og gør det umuligt for luft at komme ind. Efter få minutter er du død.

Ganske vist skal vandet indtages gennem næsen eller eventuelt munden og ned i luftrøret. Men risikoen er altid til stede med den farlige kemi i vand, der kan dræbe selv i meget små mængder.

Derfor advarer en sundhedsekspert nu mod vandets skadelige effekt.

Fra brint i vand til brint i bomber
“Kemi er farligt, også i vand, og især hvis man lader væsken komme ned i lungerne. Desuden er der brint i vand – altså det H, som optræder i H2O. Hvad bruger man brint til? Bomber,” siger ernæringsekspert og raw food-konsulent Erick Nuhpa faretruende med henvisning til de to isotoper, deuterium og tritium, der anvendes i brintbomber.

De skadelige virkninger er ifølge Nuhpa så alvorlige, at han ikke tøver med at føje vand til listen over farlig kemi.

“Ftalater, parabener, parfume, tilsætningsstoffer, sprøjtegifte og nu vand. Alt sammen stoffer, der kan gå ind og ødelægge kroppens balance,” siger han og opremser hovedpine, irritation, depression, livsglæde, kvalme, hyperaktivitet, sløvhed og ledsmerter som nogle af de farlige bivirkninger.

Undgår vandholdig mad
Løsningen er ifølge Erick Nuhpa at markere alle varer, der muligvis indeholder vand, med en advarsel. På samme måde som Svanemærket og Nøglehullet oplyser om henholdsvis en vares miljømæssige virkning og dens ernæringsværdi, vil et vandmærke oplyse om en vares indhold af H2O.

“Det er vigtigt, at forbrugerne ved, om en vare indeholder vand, så de har mulighed for at fravælge det,” siger Nuhpa, der selv foretrækker en varieret og vandfattig kost bestående af knækbrød, chips, mysli og cashewnødder.