Foto: mokra, Freeimages.com

Foto: mokra, Freeimages.com

Der var gråd og tænders gnidsel i weekenden, da et utrolig stort antal danskere dystede om, hvem det er allermest synd for.

Et rekordstort antal danskere troppede i weekenden op i Ikast, hvor danmarksmesterskaberne i offergørelse fandt sted. Både individuelle discipliner og holdkonkurrencer var præget af et højt niveau og en kompromisløs vilje til at vinde medborgernes sympati.

I disciplinen juniorklynk vandt den 23-årige Otto Kjær suverænt med en gribende monolog om et liv på kolde loftsværelser og med forældede iPhone-modeller forårsaget af en urimeligt lav SU. I konkurrencen for 100 meter seniorkværulanteri sikrede en 84-årig pensioneret lektor sig guld med et stærkt indspark om kroppens forfald og manglende pensionistrabat.

Kontanthjælpsmodtageren Carina tabte overraskende finalen i overførselsindkomst på rigtig lang tid. Sejren gik til en stor gruppe arbejdende danskere, der mente, at det åbenlyst var mere synd for dem at skulle understøtte Carina.

Taberne er de moralske vindere
Josef Bødker er pressetalsmand for begivenheden og glæder sig over, at så mange danskere gerne vil være ofre på eliteplan.

“Fremmødet viser, at offerstatus er noget, som utrolig mange danskere går op i. Og med fodboldlandsholdets seneste præstationer tror jeg faktisk, at offergørelse kan blive den nye danske nationalsport.”

Mesterskabets højdepunkt kom søndag aften med en dramatisk finale i kønskamp, der stod mellem reklamemanden Søren Fauli og KVINFO’s direktør, Elisabeth Møller Jensen. Efter timers sammenbidte dueller på manglende livmødre, glaslofter og kvoteordninger måtte begge udmattede acceptere dommerens kendelse om uafgjort.

Stemningen var til alle deltageres store tilfredshed overordnet præget af selvmedlidenhed og sortsyn. Kun ved præmieoverrækkelsen formåede en række af taberne at dryppe lidt malurt i bægeret. De erklærede nemlig, at de i virkeligheden var de moralske vindere og derfor burde anerkendes som sådanne med en guldmedalje – eller i hvert fald en form for tilskud fra kommunen.