“For mig handler det om, hvad anmelderne og pladeselskabet synes om min musik, ikke om at udtrykke noget ærligt,” fortæller 25-årige Dan Trumand om sit seneste album, der forhåbentlig skal gøre ham velhavende og populær.

Da den unge rocksanger og -guitarist Dan Trumand gik i studiet for anden gang sidste år, var ambitionen klar: Pladen, “I Want You To Like Me”, skulle tilfredsstille så mange som muligt.

“Jeg har rettet mig meget efter pladeselskabets råd: Hvad synes de om albummets lyd? Er den kommerciel nok? Vil de brede masser have lyst til at købe det, så jeg kan tjene penge?” fortæller han om arbejdet med “I Want You To Like Me”; en plade, der adskiller sig radikalt fra debutalbummet, ”True To Myself”.

Har opgivet ægthed
”Dengang gik jeg meget op i at skrive ægte og personlige tekster, som virkelig sagde lytteren noget, samtidig med, at jeg eksperimenterede hele natten med at finpudse lyden. Men efter, at det kun var en håndfuld obskure musikblogs, der overhovedet lagde mærke til pladen, fik jeg en åbenbaring,” husker Dan Trumand, der i dag ser det som sit mål at nå anmelderne på de store medier såvel som det brede publikum.

”Jeg misunder en fyr som Justin Bieber hans succes. Men jeg kan ikke vinde over ham ved at konkurrere på ungdom og uskyld,” forklarer Dan, der i stedet har valgt en historie om, hvordan han har fået ny indsigt i livet efter at være blevet far.

”Forhåbentlig kan mange forældre mellem 25 og 40 år relatere til mine meget vage og ukontroversielle tekster omkring det at få et barn. Hvis jeg er heldig, køber de min plade, og jeg bliver rig og populær. For hvorfor skulle jeg ellers offentliggøre min musik?”