Foto: Thomas Bredøl, Wikimedia Commons

Foto: Thomas Bredøl, Wikimedia Commons

De Konservatives retsordfører, Tom Behnke, afviser, at tortur er uforenelig med demokrati. Han opfører derfor en torturkabine i plexiglas i sit kontor på Christiansborg.

De sidste dage har Tom Behnke været i strid modvind for et forslag om, at dansk politi i særlige tilfælde kan torturere mistænkte terrorister, hvis det kan forhindre en nært forestående terrorhandling.

Nu forklarer politikeren, at han er blevet misforstået. I virkeligheden kan tortur sagtens udøves af kompetente politimænd og rummes inden for demokratiets rammer – bogstavelig talt. Derfor er den tidligere politimand nu i gang med at få konstrueret en torturkabine i et hjørne af sit folketingskontor.

“Flere har forestillet sig, at jeg var fortaler for en slags ‘torturkamre’ i de fugtige kældre under PET’s hovedkontor. Det, vil jeg gerne slå helt fast, er ikke tilfældet,” siger retsordføreren.

Tom Behnke mener, at effektiv tortur sagtens kan foregå i et trygt miljø præget af demokratisk transparens.

Plexiglas sikrer gennemsigtighed
“Løsningen er en lydisoleret kabine i stål og blodafvisende plexiglas. Jeg mener, at min politifaglige baggrund er en garanti for, at torturen bliver udført i en betryggende proces præget af fuld gennemsigtighed,” forklarer han.

“Derudover kan man også ryge i kabinen. Det er jo smart, hvis nu Lars Løkke en dag kommer i tanke om De Konservative og kigger forbi,” siger Tom Behnke, der derfor også har købt to barstole til kabinen. Foruden diverse tænger og en blæselampe.

“Og så har man jo hørt om, at det under et forhør kan være ganske effektivt at tilbyde den forhørte en sidste cigaret,” tilføjer han eftertænksomt.

Imidlertid ser opførelsen af kabinen også ud til at blive kontroversiel. En arbejdsom journalist fra Ekstra Bladet har allerede begæret aktindsigt i samtlige bilag for opførelsen af torturlokalet.

Journalisten mener, at rygter om store budgetoverskridelser i forbindelse med indkøbet af kabinen kan udvikle sig til en politisk og etisk skandale af helt ufattelige dimensioner.