Fred er mulig. Efter stille protester hver dag gennem mere end 10 år har FredsVagten ved Christiansborg indfriet målet om verdensfred. Nordkorea og Pakistan er blot nogle af de lande, der har lagt sig fladt ned og giver fred en chance.

Alverdens fredsbevarende styrker er sendt hjem. Der er ro i FN’s Sikkerhedsråd, for nu er der fred i verden takket være FredsVagten foran Christiansborg. Med stille protester, regnbuefarvede fredsflag og viljestyrke har den stædige gruppe mennesker stoppet al krig.

Optur hos al-Qaeda
Hjalte Persson er en af de danskere, der har nægtet at opgive håbet om fred i verden. Siden oktober 2001 har han tilbragt mere end 5000 timer som fredsvagt foran Christiansborg, hvilket har ført til mange konflikter på hjemmefronten. Nu kan han ånde lettet op.

“Det har været det hele værd,” jubler Hjalte Persson og svinger det regnbuefarvede flag.

“Iran har droppet deres atomprogram, så nu behøver de ikke bekymre sig mere om det pjat i Israel eller nogle andre steder. Jeg har netop også fået bekræftet, at der er fest overalt i Mellemøsten, hvor talebanere, regeringsstyrker og al-Qaeda fester sammen og kaster med konfetti i stedet for at fyre skudsalver af. Det er bare så skønt,” fortæller Hjalte Persson.

Verdensfred vender den amerikanske gældskrise
I USA er især finansministeren, Timothy Geithner, en glad mand, da det er ham, der bøvler med de amerikanske budgetter. De senere år har USA’s forsvarsudgifter slugt 20-25 procent af det føderale budget. Alene særbevillinger i Irak og Afghanistan kostede 170 mia. dollars i 2011.

“Vi har jo haft nogle militære omkostninger nogle år nu, der blandt andet har bragt USA ind i en dyb gældskrise. Men hey, droner og Hellfire-missiler er jo ikke helt billige. Nu kan vi så bruge lidt penge på at få nedbragt det offentlige underskud og smide lidt mønter efter pensioner, velfærd, sundhed og sådan noget,” forklarer Geithner.

Kim Jong-un: Lennon ville have været stolt af mig
I Nordkorea er lederen Kim Jong-un også glad og lettet over ikke at skulle sende flere raketter, bomber og andet farligt fyrværkeri til Japan eller naboerne i Sydkorea og slå flere civile ihjel.

“Jeg havde aldrig tænkt, at vi bare kunne lade være. Det er rart at se tingene i et nyt perspektiv og møde verden med åbent sind. Tak til FredsVagten. Global solidaritet 4-ever! John Lennon ville have været stolt af mig – men måske ikke min far,” lyder det i en pressemeddelelse fra den nordkoreanske leder.