Foto: Mary Gober, Freeimages.com

Foto: Mary Gober, Freeimages.com

RokokoPosten kan i dag afsløre, at et folketingsmedlem fra SF har pyntet sit cv med en falsk håndværkereksamen og fagforeningsbaggrund.

Angiveligt er det nyvalgte folketingsmedlem for SF, den 49-årige Bjarke Toftmark, uddannet grovsmed; han er også gammel fagforeningsmand. Under valgkampen slog han kraftigt på sit tilhørsforhold til arbejderklassen og sin autentiske håndværkeruddannelse.

Men RokokoPostens research afslører, at Bjarke Toftmark aldrig har taget sin svendeprøve fra Roskilde Tekniske Skole, hvilket ellers står på hans cv.

“Jo, der er sørme en lille fejl på mit cv. Det kan jeg godt se. Jeg har godt nok aldrig fået en uddannelse som smed, men jeg havde metalsløjd som valgfag i ottende klasse, og min lærer sagde, at jeg var rigtig god til at lodde,” forklarer Bjarke Toftmark.

Skjulte ph.d. i litteraturvidenskab
Heller ikke i fagbevægelsen 3F har man nogensinde hørt om Bjarke. Han anfører ellers at have været tillidsmand i en virksomhed, der ifølge hans cv udførte “tungt, beskidt og sværindustrielt arbejderagtigt smedearbejde”.

Men historien stopper ikke der. Hvad Bjarke også har holdt hemmeligt for vælgerne, er, at han har en ph.d.-grad i litteraturvidenskab fra Syddansk Universitet. Den fik han for en 422 sider lang afhandling om brugen af modalverber i Johannes V. Jensens tidlige forfatterskab.

Ingen erfaring fra proletariatet
Gert Jørgensen er en af dem, der stemte på Bjarke. Og han er dybt skuffet over afsløringerne.

“Som selvstændig konsulent i reklamebranchen har jeg ikke den fjerneste berøring med arbejderklassen. Til gengæld har jeg stor solidaritet med dem og går faktisk ofte selv i Kansas-bukser på en kun delvist ironisk måde. Så for mig var det vigtigt at stemme på en, der havde mærket proletariatets barske levevilkår på egen krop. Derfor er det så trist, at Bjarke nu viser sig blot at være endnu en overuddannet akademiker som alle vi andre,” forklarer en frustreret Gert Jørgensen, der blev kandidat i medievidenskab fra Aarhus Universitet i 2010.

RokokoPosten spurgte Bjarke Toftmark, om det er korrekt, at han faktisk aldrig har udført nogen form for håndværkerarbejde. I en kortfattet mail til redaktionen fortæller han, at han flere gange har spidset snobrødspinde til sine børn og talte rigtig meget med de to polske håndværkere, der opførte en ny udestue til familiens hus.