Argentina har aldrig accepteret, at problembarnet, Falklandsøerne, skulle høre under Storbritannien. Men efter en tur i FN’s statsamt tyder alt nu på, at forældrestriden er løst med en deleordning.

Argentina og Storbritannien har i årevis skændtes højlydt om forældremyndigheden over Falklandsøerne i det sydlige Atlanterhav.

I 1982 forsøgte Argentina at tiltvinge sig samkvemsret, hvilket førte til et voldsomt håndgemæng, der endte med, at briterne smed latinamerikanerne hjem og for en tid blev enlige forsørgere.

Alvorssnak i statsamtet
Efter det to måneder lange skænderi i 1982 genetablerede de to forældre dog diplomatiske forbindelser og blev enige om en konfliktfri kontakt af hensyn til barnet. Forholdet blev dog ganske hårdt belastet, efter at det kom frem, at den ene forælder hemmeligt forsøgte i at få fingre i særlige økonomiske privilegier som enlig forsørger.

I dag er striden dog glemt, og begge forældre kan grine af det hele efter en længere alvorssnak med familieterapeut og rådgiver, Ban Ki-moon, der er ansat i FN’s statsamt.

“Fredelig og konstruktiv dialog er vejen frem – ikke tungt kasteskyts eller trusler,” lyder det fra Ban Ki-moon, der fik gydet olie på de oprørte vande, bl.a. ved hjælp af girafsprog.

Onkel Chávez og imperialismen
“Jeg blev godt nok sur, da jeg troede, at du bare ville have fingre i pengene og var ligeglad med vores barn. Kan du huske, da min onkel Chávez fra Venezuela med vanlig svulstighed højt og helligt lovede at stå ved min side i kampen mod dig og imperialismen?” spørger Argentina med en høj og hjertelig latter.

“Ja, det var virkelig fjollet. Det har jo aldrig været penge, det handlede om. Jeg er bare så glad for, at vi kan deles, for vi ved jo godt, at du aldrig havde fået den fulde forældremyndighed i levende live,” driller Storbritannien, der skal have barnet i ulige uger og på bank holidays (offentlige fridage, red).