Hvorfor er det naturlige altid lig med det gavnlige og harmoniske? Sådan spørger naturen, der er træt af at blive fremstillet som en slapsvans.

Græssende køer på blomstrende enge, kvidrende fugle og strømme af mælk og honning. Sådan bliver naturen ofte portrætteret, når der skal sælges økologisk mælk, bæredygtig energi eller cremer uden tilsætningsstoffer. Det naturlige er harmonisk og godt for mennesket.

“Men jeg er ikke spor god eller harmonisk! Jeg er vild og farlig,” lyder det harmdirrende fra naturen, idet den blotter sine tænder.

Naturen er træt af at blive vist som en grøn og uskadelig pacifist med tilnavne som Moder Natur og Gaia, der signalerer kærlighed, mildhed og moderlig omsorg. I mellemtiden løber den kemiske og medicinske industri med al omtalen som farlig og truende.

Slemme natur
Derfor har naturen udgivet en pjece ved navn “Bad Nature” (på dansk: Slemme Natur), hvor den opremser adskillige gruopvækkende eksempler på sin ondskab og ødelæggelsestrang.

“Tag nu en af mine mest sadistiske kreationer: Edderkoppehvepsen. Først lammer den sit bytte, en tarantel, hvorefter den lægger et æg i tarantellens mave. Når hvepselarven så kommer ud af ægget, spiser den af den stadig levende tarantels krop. Larven undgår endda vitale organer for at holde sin madforsyning i live så længe som muligt,” fortæller naturen med et skadefro smil.

Med i pjecen er også en liste over giftige planter, menneskeædende dyr og alle større naturkatastrofer siden 1928.

“Tror du måske, at big pharma (samlet betegnelse for lægemiddelindustrien og biomedicinale virksomheders lobbygrupper, red.) kunne have slået alle de mennesker ihjel? Tror du, en smule aspartam (kunstigt sødemiddel, red.) i colaen kan?” spørger naturen retorisk og udbryder en hul latter.

Svær barndom og lav selvtillid
For psykolog Marianna Ajstrup er denne trang til selvhævdelse et typisk narcissistisk træk, som hun ofte ser i grænsepsykopatiske tilfælde.

“Denne iver efter at vise alle, hvor stor og styg man er, tyder på lav selvtillid og manglende empati. Jeg tror, at naturen har haft en svær barndom med afsavn og anstrengelse,” lyder det fra psykologen, der dog mener, at naturen med den rette terapi kan komme på fode igen.

“Jeg tror, at kognitiv træning kombineret med samtaler med alternative behandlere og raw food-eksperter, der kan overbevise naturen om dens egen positive energi, ville gøre underværker!”