Det er helt uventet, at en hyppig festivalgæst, der efterhånden har nået en vis alder, begynder at klage over sammensætningen af musiknavne, siger musikchef for Roskilde Festival, Rikke Øxner.

Sagen begyndte med en kort kommentar på Facebook. En af Emil Bondesens venner havde lagt programmet til dette års Roskilde Festival op på sin væg med ordene: “Så skal der drikkes igennem til The Boss (Bruce Springsteen, som er et af festivalens hovednavne, red.)!”

Disse ord var den 32-årige Bondesen ikke helt tilfreds med. Han kvitterede derfor med en længere tekst om, hvordan festivalens valg af store navne både signalerede en leflen for masserne og mangel på fornemmelse for begivenhedens folkelighed.

Nu-disco sørgeligt fraværende
Desuden mente Bondesen, at den dansevenlige genre crunk samt dens mere retroorienterede slægtning, nu-disco, var sørgeligt fraværende i programmet.

Efter en heftig debat på Facebook nåede Bondesens kritik frem til festivalens musikchef, Rikke Øxner, der er dybt chokeret.

“Vi plejer aldrig at opleve en så massiv kritik af vores musiknavne. Som regel føler folk, at festivalen perfekt rummer de store, etablerede navne, der kan samle folk, men også tør gå nye veje og introducere spændende og ukendte bands,” fortæller Øxner.

Hun fremhæver især mænd i starten af 30’erne som værende utrolig positive og åbne.

Kulturskribenter lovpriser os rituelt
“Hvis man udelukker den lille kerne af midaldrende kulturskribenter, der nærmest rituelt lovpriser vores program, er den mandlige musikfan mellem 30 og 35 vores største støtte.”

Rikke Øxner behøver dog ikke at være helt forstemt over Emil Bondesens kritik. Den 32-årige reklameassistent glæder sig nemlig til, at den iranske trommeslager Mohammed Reza Mortazavi spiller på festivalen.

“Hvis ikke han var med – eller Ter Haar for den sags skyld (tysk postrockband, red.) – ved jeg ikke, om jeg overhovedet ville have købt billet i år,” slutter Emil Bondesen.