“Et kig ind i borgerens tanker kan hjælpe os med at styrke velfærdsstaten,” siger skatteminister Thor Möger Pedersen (SF), der vil bruge alternative midler for at fange sociale bedragere.

“Hans aura er meget rød, nærmest flammende, men også med et stænk af lilla.”

Reikihealer og clairvoyant Suss Bendiksen bevæger langsomt sine hænder over en sagsmappe, mens hun ser frem for sig.

“Jeg mærker en rodløshed; han føler sig ikke hjemme der, hvor han er…”

“En proformaadresse?” spørger sagsbehandler Knud Villumsen, der blandt andet beskæftiger sig med at afsløre par, som i praksis lever sammen, men hvor manden har skiftet folkeregisteradresse, så kvinden kan få tilskud som enlig forsøger.

Suss Bendiksen svarer bekræftende. To uger senere har Københavns Kommune opdaget den sociale bedrager og flere andre, der benyttede sig af samme adresse med det formål at snyde sig til økonomisk støtte.

Nyttigt at se borgerens tanker
Hovedstadens kommunale myndigheder har i snart et år uformelt benyttet sig af clairvoyante, ESP-medier og psykometrisk kyndige, men først nu foreslår skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) at udvide praksissen til hele landet.

“De her mennesker kan se ind i borgerens tanker, og det er enormt nyttigt, ikke bare for kommunerne, men også for statslige og regionale myndigheder,” siger skatteministeren og forklarer, hvordan clairvoyante blandt andet kan afsløre sort arbejde, SU-snyd og uberettiget tildeling af førtidspension.

Førtidspension eller simulant?
“For eksempel kan en psykometrisk ekspert fortælle en genstands historie bare ved at røre ved den. Det betyder, at vi kan opsøge private borgere og tjekke, om deres bad eller køkken har en momsregistreret og dermed lovlig fortid eller ej. I andre tilfælde kan vi placere en clairvoyant i en lægekonsultation for at vurdere, hvorvidt patienten virkelig har ondt eller bare vil have førtidspension.”

Hos oppositionen er man en smule skeptisk og frygter, at de clairvoyante vil udvikle sig til en slags tankepoliti, men den bekymring afviser Thor Möger Pedersen.

“Vi er kun interesserede i, at skattekronerne fordeles på en solidarisk og retfærdig måde, så velfærdsstaten styrkes. Lovlydige borgere har absolut intet at frygte. Den, der ikke ønsker at snyde staten, vil jo heller ikke tænke ulovlige tanker, vel?”