Foto: Roger Kirby, Freeimages.com

Foto: Roger Kirby, Freeimages.com

En amerikaner fra byen Washington D.C. mener ikke, det er farligt, at folk bliver gift med dem, de elsker. Men en anden amerikaner er dybt uenig.

“Jeg har tænkt over det med ægteskaber i et par år, og nu er jeg kommet frem til, at det jo egentlig ikke er noget, som angår mig. Så hvis folk gerne vil gifte sig med hinanden, så for min skyld ingen alarm,” siger amerikaneren, der arbejder med politik i Washington D.C.

En anden amerikaner er imidlertid helt uenig. Han mener ikke, at det er en borgerrettighed at indgå et kontraktligt forhold med hvem, man vil.

“Bare fordi man tror på retten til at skyde folk, der forvilder sig ind i ens forhave, betyder det jo ikke, at man ukritisk skal acceptere uhæmmet ægteskab mellem myndige borgere,” siger han og fortsætter:

“Det er statens opgave at forhindre, at folk bliver alt for lykkelige og forpligtede på hinanden. Alle ved, at stabile parforhold er undergravende for familiens integritet og samfundets sammenhængskraft,” siger han.

Desuden forklarer han, at hvis ægteskabet gives frit, risikerer man, at amerikanere i hobetal pludselig gifter sig med deres hunde eller lygtepæle. Noget, som han mener, kan være rigtig farligt i forhold til både arvelovgivning og gadebelysning.