I sympati med sidste uges sultestrejkende iranere vil 27 københavnere nægte sig selv caffè latte. “Det bliver hårdt, men vi gør det for en retfærdig sag,” siger de.

Mette Danielsen løfter kaffeglasset op til munden og bøjer hovedet langt bagud. Det handler om at få den sidste dråbe med, inden hun i morgen sammen med 26 andre københavnere går på en massiv caffè latte-strejke.

“Vi gør det for at støtte de iranske asylansøgere, der indtil sidste uge sultestrejkede i Stefanskirken og Demokratihuset. De risikerer at blive sendt hjem til dødsstraf og tortur på grund af vores fascistiske regerings latterlige sagsbehandling,” udtaler den 32-årige Danielsen, der arbejder som artdirector på et boligmagasin.

Ligesom de strejkende iranere vil københavnerne overtage en bygning for at skabe opmærksomhed om deres aktion. Det drejer sig om kontorfællesskabet TeheRun på Islands Brygge, der planlægger at åbne dørene for aktivisterne mellem kl. 10 og 17.

Politiet sender måske Nespresso
“Typisk ville vi snuppe en caffè latte, inden vi mødte op på kontoret, og derefter endnu en ved 14-tiden,” forklarer Sune Ravnqvist, der i forbindelse med aktionen vil holde en pause fra sit eget kontorfællesskab.

“Men det bliver der ikke noget af fra i morgen,” understreger han og bestiller sin sidste kop af den omtalte drik.

Politiet fik allerede i går nys om strejken, men forholder sig indtil videre afventende.

“Vi vil selvfølgelig holde ekstra øje med kontoret de næste par dage, og hvis de fortsætter længe nok, sender vi måske en læge derud med Nespresso-kapsler,” udtaler politichef Morten Dalsgaard.