Deep Thought regnede forkert, da den nåede frem til 42 som svaret på det ultimative spørgsmål om livet, universet og alt det der. Det skyldes en fejlvurdering af Knud Romer-faktoren, men nu er det rigtige svar fundet, lover supercomputeren i en pressemeddelelse.

Supercomputeren Deep Thought, der for mere end syv millioner år siden regnede sig frem til, at 42 er svaret på det ultimative spørgsmål om livet, universet og alt det der, indrømmer nu i en pressemeddelelse, at den tog fejl.

“Det er meget flovt, at jeg efter så mange år må trække i land, men jeg har først nu haft det empiriske grundlag til endeligt at afgøre, at Knud Romer-faktoren opfører sig anderledes, end jeg først havde antaget.”

Knud Romer-faktoren er et fænomen foranlediget af en kulstofbaseret livsform, der i løbet af de seneste år er muteret på en for Deep Thought uforudset måde. Ifølge pressemeddelelsen har mutationen medført, at den kvælstofbaserede livsform har foretaget en ellers kosmisk umulig transformation fra reklamemand og forfatter til hooloovoo (en superintelligent nuance af farven blå, red.).

“Første tegn på Knud Romer-faktoren viste sig i efteråret ved, at et nyt heltal mellem 3 og 4 pludselig opstod ud af det blå nær Silkeborg,” forklarer Deep Thought i pressemeddelelsen, hvor den efterfølgende redegør for et forløb, der for nylig kulminerede med konstateringen af en kæmpemæssig kræftsvulst på det ellers immune internet.

“Det er pinligt, at en supercomputer med min regnekapacitet har beregnet effekten af Knud Romer så forkert, at jeg for syv millioner år siden nåede frem til svaret 42. Men nu har jeg gennemgået mine beregninger flere gange i sekundet i løbet af den seneste uge, og der er ingen tvivl om, at det rigtige svar er: #.”