Som borgerlig statsminister førte han socialdemokratisk politik. Nu har en forklædt Anders Fogh i månedsvis ført borgerlig politik som Socialdemokratiets regeringsleder.

Mandag eftermiddag faldt maskerne i Statsministeriet. I bogstaveligste forstand. Da lykkedes det RokokoPosten at afsløre, hvem der virkelig er inde i den person, som offentligheden hidtil har kendt som Helle Thorning-Schmidt. Ved hjælp af skjult kamera optog vi, hvordan Helle Thorning-Schmidt langsomt afførte sig sit eget ansigt, der på chokerende vis viste sig at være en latexmaske.

En maske båret af den tidligere Venstre-statsminister, Anders Fogh Rasmussen.

“Ja, der fik I mig rigtignok. Det er mig, der er Helle Thorning,” griner Anders Fogh Rasmussen, da han bliver konfronteret med beviserne og på stedet indrømmer, at han har været forklædt som Socialdemokratiets leder i årevis.

Væddede med Claus Hjort Frederiksen
Han holder Helle Thorning-masken frem for sig, mens han smiler afvæbnende og indvilger i at forklare, hvordan han blev statsminister forklædt som socialdemokrat.

“Claus (Hjort Frederiksen, red.) og jeg talte en dag om, hvor god jeg havde været til at føre socialdemokratisk politik som borgerlig statsminister. Han sagde så, at han dog tvivlede på, at jeg kunne gøre det modsatte – altså føre borgerlig politik i spidsen for en socialdemokratisk regering,” forklarer Anders Fogh Rasmussen.

Den beskyldning ville Venstre-formanden ikke have siddende på sig, og et væddemål blev indgået på stedet.

En raffineret plan
“Selvom jeg aldrig havde ført borgerlig politik, ville jeg gerne prøve noget nyt og tænkte også, at det kunne være en sjov udfordring at gøre det som socialdemokrat,” siger Anders Fogh Rasmussen.

Derfor blev aftalen, at hvis Anders Fogh kunne få gennemført borgerlig politik som socialdemokratisk statsminister, ville en flaske god cognac af mærket De Luze XO blive hans.

Derefter iværksatte Anders Fogh Rasmussen en nøje udtænkt plan.

Kort efter folketingsvalget i 2007 blev den rigtige Helle Thorning-Schmidt bortført og indespærret i kælder under Dansk Industris hovedkvarter, mens Anders Fogh Rasmussen ved hjælp af en latexmaske overtog hendes identitet. Snart var den forklædte Fogh nok engang på vej mod magtens tinder. Denne gang som Socialdemokratiets formand.

Sendte robotkopi til NATO
Dernæst blev en afløser, som Fogh kunne have tillid til ville tabe et kommende valg, udpeget som Venstre-statsminister. Og for at dække over Foghs pludselige forsvinden blev en amerikanskproduceret og -kontrolleret robotkopi af Fogh sendt til NATO.

Højtplacerede kilder i organisationen siger til RokokoPosten, at der var nogen usikkerhed om, hvorvidt den stive og maskinelle mimik ville afsløre bedraget. Bekymringen viste sig dog at være ubegrundet, da selv ikke garvede Venstre-folk kan se forskel.

Anders Fogh forklarer, at han som Helle Thorning har måttet give køb på den meget professionelle og benhårde kontrol over sit bagland, som han tidligere var kendt for, og i stedet stå bag sjusket politisk håndværk.

Svært at være usikker leder
“Det var virkelig sjovt, men også temmelig vanskeligt pludselig at være en usikker og fumlende leder efter alle de år som kontrolfreak,” forklarer Anders Fogh, der flere gange udfordrede sig selv med kontraproduktive provokationer af De Radikale samt en SF-ledelse, der blev borgerlig så hurtigt, at det kom bag på selv ham.

“Ja, jeg ved godt, at nogen tror, at Thor Möger Pedersen er Helge Sander i forklædning, men det har ikke noget på sig, for så borgerlig er Helge altså heller ikke. Jeg sværger, at SF’erne er blevet borgerlige helt af sig selv,” siger han.

Kan godt slå sig selv
Anders Fogh Rasmussen forklarer, at han som Helle Thorning også blev nødt til at afvige fra sin tidligere politik om at gennemføre sine valgløfter. Han hævder dog, at det ikke var alle de valgløfter, han gav som Helle Thorning-Schmidt, der var fiktive.

“Under valgkampen sagde jeg ofte, at det var et valg mellem velfærd og skattelettelser, og det har jeg jo bevist med den nye skattereform. Der er ikke noget at komme efter,” forklarer Anders Fogh Rasmussen, før han med et glimt i øjet tilføjer, at der da også var andre løfter, han nu kan indfri.

“Jeg sagde jo, at jeg kunne slå Anders Fogh. Og det kan jeg,” erklærer han og planter på skrømt et slag med håndfladen lige midt i sin egen pande, før han afslutter interviewet for at få sig “et velfortjent glas cognac”.