Kun tvangsægteskaber kan sikre, at parret får den rette, uselviske indstilling til det at blive forældre, lyder det fra en prædikestol i Rødekro.

Fordærvede og plettede af stoltheds skam; syndere alle til hobe! Sådan lød det under gudstjenesten i søndags fra Richardt Severinsen, der har tjent som præst i Rise Kirke siden 1833.

Rødekros respekterede gejstlige tiltalte de mænd og kvinder, der gifter sig af gensidig sympati frem for efter deres forældres ønske, som det er skik og brug. Ifølge Severinsen fører disse såkaldte kærlighedsbånd til et meget egoistisk syn på det at få børn.

Vil glædes ved at se på børnene
“Disse stolte mennesker bringer ikke børn i verden af uselvisk glæde ved at forøge Herrens flok. Nej, de ønsker piger og drenge af særlig kundskab og skønhed, så de glædes ved at se på dem,” siger præsten som forklaring på, hvorfor nogle mænd og kvinder vil have børn med en person, som de selv har udvalgt.

“At vælge og vrage på denne måde er at lege Gud for at tilfredsstille sine egne selviske lyster. Kun et par, som fornuft og gudsfrygt har skabt, kan avle børn, der har til formål at fryde Herren,” formaner Richardt Severinsen og sammenligner de selviske par med enlige mødre.

Enlige mødre skaber homunculus
“Ja, det er hårde ord, for hvem har mere stolthed i hjertet end den ensomme kvinde, der kun føder for at have en lille homunculus (kunstigt fremstillet lille menneske, red.) i sit eget billede?” spørger Severinsen retorisk og understreger, at hans medfølelse går til de børn, der bliver født af selviske og kærlighedshungrende forældre.

“De vil møde stor modgang i skolen, på gården og ikke mindst: Hos Herren!”