I et eksklusivt interview med RokokoPosten afslører Villy Søvndal, hvad der fik regeringen til at aflyse en rød skattereform i sidste øjeblik.

Vi møder SF’s partiformand i hans nye liebhavervilla i Vedbæk nord for København. I haven slænger han sig i en guldbelagt liggestol og drikker champagne, mens han kigger ud over Øresund.

”Forløbet omkring den skattereform er sgu lidt pudsigt. Det er lidt pinligt for os, men også ret sjovt. Vi har jo hele tiden bygget vores politik i SF på, at socialisme er en god idé. Det gælder også oplægget til skattereformen,” forklarer Søvndal.

Fjolle-Villy
Han tager en slurk af champagneflasken, inden han fortsætter:

”Men et par timer inden, vi skulle indgå den endelige aftale med Enhedslisten, fik vi den tanke – mest i spøg og fuldskab – at det kunne være sjovt at regne på, om socialisme rent faktisk er en god idé.”

Søvndal tænder en stor cigar, puster røgen ud i ringe og kigger melankolsk ud over sundet.

”Så vi fik drengene i Finansen (Finansministeriet, red.) til at regne lidt på det, og det viste sig selvfølgelig, at socialisme er helt tosset. Helt gakkelaks, haha! Det bygger åbenbart på en idé om, at folk hellere vil arbejde end at holde fri, og at dem, der så arbejder, gerne vil give alle deres penge til dem, der holder fri.”

Søvndal holder en lang pause og tager en dyb indånding:

”Det viste sig selvfølgelig, at det ikke passer, hehe. Det var sgu lidt af en ommer fra vores side. Fjolle-Villy!” siger partiformanden og banker sig selv demonstrativt på hovedet. Herefter tager han en guldsabel og kapper proppen af en ny flaske champagne.

Rådførte sig med Søren Pind
Efter at SF-formanden havde set det liberale lys, gjorde han ifølge ham selv “det eneste rigtige”.

“Jeg ringede til Søren Pind og spurgte, hvordan man slipper af med socialisme. Han sagde, at jeg skulle købe hus i Whiskybæltet og skaffe mig en masse au pair-piger. Og nu må du i øvrigt have mig undskyldt.”

Villy Søvndal tømmer den nyåbnede champagneflaske i et drag og pifter efter gartneren, der løber ind i huset og kommer tilbage med en flaske cognac.

”Jeg skal mødes med Søren, der ligger med sin dejlige båd i Skovshoved. Vi har aftalt at mødes en gang imellem og bytte au pairer.”

Partiformanden tager sin sabel og cognac og går ned mod sin båd, der ligger fortøjet ved badebroen på hans private strand.

”Haha, socialisme, tsk tsk… Hvor er det bare skørt,” mumler Søvndal, mens han genner et halvt dusin au pair-piger hen foran sig med guldsablen.