Foto: Erin Tongay, Flickr

Foto: Erin Tongay, Flickr

Stegt flæsk ad libitum på provinsrestaurant har ødelagt udseende og karriere for den danske model, der tidligere var nationens stolthed.

Den danske model, som RokokoPosten har interviewet til denne artikel, ønsker at være eponym. Det er der en god grund til.

Hun skammer sig. Meget.

I mere end et århundrede har danskerne hyldet hende som enestående og den mest fantastiske af alle verdens modeller. Men i dag er den danske model blot en voluminøs skygge af sig selv. Hun er blevet udskreget som et oppustet fortidslevn og lagt for had i store dele af befolkningen.

Alt sammen på grund af flæsk.

Skæbnesvangert flæsk
Siden den danske model bestilte nyopgravede Samsø-kartofler og stegt flæsk ad libitum på en restaurant nær Vejle, har hun forandret sig voldsomt.

“Tidligere hyldede alle danskere mig som den skønneste i landet her. Men efter blot en lille smule flæsk siger alle, at jeg er fed og gammel,” fortæller hun og tørrer vemodigt øjnene.

Men flere kilder, som RokokoPosten har talt med, beretter, at modellen simpelthen ikke kan holde sig fra restauranten i Vejle, hvor hun gentagne gange er blevet set kaste sig aggressivt over flæsket. En adfærd, som flere og flere mener, har givet hende et fedladent og gammelt udseende.

Ekspert frygter for dansk models fremtid
Derfor råber ekspert i national modelfedme ved Aalborg Universitet, Lars Berendsen, nu vagt i gevær.

“Selvom det er fint, at hun afviger fra tidligere meget snævre modelidealer, fylder den danske model nu så meget, at det er blevet farligt for hende selv,” siger han.

“Jeg er virkelig bange for, at den danske model er væk om få år, hvis ikke de ansvarlige parter skrider ind og indfører et forbud mod flæsk. Eller modeller,” forklarer Lars Berendsen.