Flere politikere og meningsdannere fra centrum-venstre er ramt af identitetstab og en følelse af formålsløshed efter, at Pia Kjærsgaard har annonceret sin afgang som partiformand.

Det er en rystet ordfører fra regeringspartiet De Radikale, som RokokoPosten taler med tidligt fredag morgen. Hun er tydeligvis stadig præget af, at Pia Kjærsgaard vil træde tilbage som formand for Dansk Folkeparti.

“Pia har simpelthen gjort så meget for os Radikale i så lang tid,” forklarer hun.

”Det bliver utrolig hårdt at undvære en person, der har været så central for partiets politik i så mange år. I medgang og modgang har Pia altid været der og trofast defineret, hvad vi skulle mene det modsatte af for at være anstændige mennesker,” siger ordføreren.

Sværere at hade akademikere uden erhvervserfaring
En minister, der er medlem af SF, er enig.

“Thulesen Dahl er selvfølglig også et o.k. hadeobjekt, men det er bare ikke rigtig det samme. Han er en akademiker, der aldrig har haft et rigtigt job – ligesom alle vi andre. Der er det altså nemmere at hade en hjemmehjælper,” siger han.

”Desuden er det et stort problem, at vi nu ikke længere ved, hvilken udlændingepolitik vi skal kopiere fremover,” siger SF-ministeren.

Som Gøg uden Gokke
Også debattøren og forfatteren Carsten Jensen, der er kendt for at dedikere meget af sin skribentvirksomhed til Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti, er i chok.

”Det her er virkelig et hårdt slag for hele mit publicistiske virke. Jeg ved simpelthen ikke, om jeg magter at skrive længere, hvis ikke det kan være om Pia. Jeg har det som Gøg, hvis Gokke var død. Som Tom uden Jerry,” siger Jensen med let grødet stemme.

Carsten Jensen fortæller, at han i samarbejde med Georg Metz og Klaus Rifbjerg er ved at arrangere en sørgemarch på Blågårds Plads, der skal overbevise Pia Kjærsgaard om at blive som formand.

”Vi planlægger at synge ‘Kringsatt av Fiender’ for hende og holde harmdirrende taler, der primært handler om hende, præcis som i gamle dage. Når Pia ser vores rørende og dybtfølte manifestation, er jeg ikke i tvivl om, at hun vil erkende, at hun lige så lidt kan undvære os som omvendt,” afslutter han.