I kølvandet på sommerens debat om opbevaringen af den hastigt stigende mængde Higgs-partikler kommer partiklerne nu til salg på dåse. “Noget skal de jo bruges til,” udtaler salgschef.

Fra på mandag kan du købe Higgs-partikler i Føtex. Det fremgår af varehusets seneste tilbudsavis.

“Ja, der var jo så meget snak om, hvad man nu skulle stille op med alle de der Higgs-partikler, som de er begyndt at lave nede i Schweiz, og så tænkte vi, at dem kunne vi da nok godt sælge i Føtex, hvis de bare kom på dåse,” udtaler salgschef for Dansk Supermarked, Jan Trøskesen.

Uegnet til masseproduktion
Jan Trøskesen er ikke helt sikker på, at partiklerne kan bruges til noget.

“Man kan nok mest bare have dem stående til pynt. Partiklerne forsvinder jo, hvis man åbner dåsen, så man skal nok bare stille dem et sted derhjemme og kigge på dem,” vurderer han.

Det støder dog mange akademikere, at Higgs-partiklerne på den måde reduceres til simpel brugskunst.

“Det er respektløst at sætte Higgs-partiklen i masseproduktion,” lyder det for eksempel i en pressemeddelelse fra Københavns Universitet. Det fremgår af meddelelsen, at universitetet bakker op om det forslag, at Higgs-partiklen bevares isoleret fra den almindelige befolkning, således at videnskabens lærde kan teoretisere videre over, hvordan den får de øvrige elementærpartikler til at give mening.

Måske lidt synd
Det er da måske lidt synd for akademikerne, mener Jan Trøskesen, men Higgs-partiklerne kommer til salg fra på mandag uanset hvad.

“Nu har vi jo fået dem lavet, så kan vi lige så godt prøve at sælge dem,” forklarer han.

At der er grundlag for at få dåserne solgt, tyder en lille rundspørge, RokokoPosten har lavet blandt læserne, på. Ulla Skovbjerg fra Fredericia er blandt de 46 procent, der højst sandsynligt vil købe mindst én dåse.

“Det er da en sjov lille ting at have stående, så hvorfor ikke?” udtaler hun.

Prisen for en dåse bliver 7,85 kr., og i resten af august vil man kunne købe tre for 15 kroner.