Det lykkedes i går to mænd, der havde gået i folkeskole sammen, at følge op på et tidligere løfte om at drikke en kop kaffe ved lejlighed.

Henrik Bøgh og Jonas Ilskov gik begge ud af 9.b på Risingskolen i Odense i 1999 og har siden da kun set hinanden flygtigt til Grøn Koncert i 2003.

Derfor var det en overraskelse, da de i juni måned ved et tilfælde stødte ind i hinanden på Nørreport Station.

“Jeg er på vej ned på perronen for at nå linje C mod Klampenborg og ser Jonas på vej op af trappen,” forklarer Henrik Bøgh.

De to tidligere klassekammerater indleder her en kort konversation, hvor det viser sig, at de nu begge bor og arbejder i hovedstaden.

“Det er lidt sjovt, for jeg vidste slet ikke, at Jonas også var flyttet til byen. Men vi har begge lidt travlt, så vi aftaler, at vi da helt sikkert lige må drikke en kop kaffe ved lejlighed og sludre om gamle dage,” siger Henrik Bøgh.

Mødes tilfældigt foran Baresso
Derefter glemmer de begge alt om kaffeaftalen, indtil de mandag tilfældigt mødes på Kongens Nytorv.

“Klokken er vel cirka halv fire, da jeg ser Henrik, og vi igen hilser på hinanden,” fortæller Jonas Ilskov.

I løbet af samtalen viser det sig, at både Jonas Ilskov og Henrik Bøgh har fri; den tidligere aftale om en kop kaffe bliver også nævnt.

“Og så er det, vi opdager, at vi bogstavelig talt står lige uden for Baresso, og så var der ikke rigtig nogen meningsfuld undskyldning for ikke at drikke den kop kaffe,” siger Jonas Ilskov.

Pinlig tavshed efter nostalgiske anekdoter
Derefter bruger de to 36 minutter på at drikke hver deres klassiske filterkaffe, henholdsvis med og uden mælk. Selvom mødet er kort, er de begge enige om, at det ikke skulle have varet et sekund længere.

“Vi har jo ikke rigtig noget til fælles længere, og der er en grænse for, hvor længe man kan tale om falmede erindringer og anekdoter. Den grænse passerede vi ret hurtigt,” forklarer Henrik Bøgh, og Jonas Ilskov supplerer.

“Præcis. Efter, at vi havde diskuteret, hvad der mon var blevet af fysiklæreren Savle-Ole, hvordan vi kastede op i bussen på studieturen til Firenze og så hende fra a-klassen, der nu er blevet vært på vejret, gik resten af tiden mest med let pinlig tavshed,” siger Jonas Ilskov.

Derfor er de to helt enige om ikke at gentage aftalen. De opfordrer desuden alle til at undgå selv meget uforpligtende udsagn om kaffedrikning samt holde konversationer med gamle perifere bekendte på under fem minutter.