Efter regeringens forbud mod købesex har mange tidligere sexarbejdere skiftet stillingsbetegnelse. De er nu kunstnere på små gallerier, der ofte har til huse i nedlagte bordeller.

Indtil for få uger siden var Belinda Honey prostitueret og solgte sex til mænd mange gange dagligt. I dag er hun en populær performancekunstner, der mange gange dagligt opfører værker som “Dansk, ½ time” og “Pirringsbondage” for et meget lille publikum på Galleri PussyWonderGirls.

“Siden den nye regering fortalte mig, at købesex var skadeligt, har jeg været optaget af at finde en ny levevej,” fortæller Belinda om sit karriereskift.

Fokus på publikumsinddragelse
“Jeg har nu opdaget, at situationistisk performancekunst er det helt rigtige for mig,” forklarer Belinda og uddyber, hvorfor hendes værker er radikalt kunstnerisk nyskabende: Hun opfører dem for et ekstremt begrænset publikum – faktisk kun en enkelt person ad gangen.

“Til gengæld fokuserer jeg rigtig meget på publikumsinddragelse,” siger Belinda Honey som forklaring på, at hun opfører hver forestilling på en meget intim sengescene i et af galleriets lokaler.

Trods det lille publikum har hun et stort repertoire af værker, som ifølge Belinda alle har til hensigt at udforske det erotiske møde mellem to personer, der ikke kender hinanden i forvejen.

Helt ulig prostitution
Belinda Honey er utrolig glad for sin nye tilværelse som kunstner, som, hun mener, er helt forskellig fra hendes tidligere karriere som prostitueret.

“Jeg får altså ikke penge for sex. Jeg får penge for kunst,” siger hun indigneret og uddyber:

“Som kunsthistorien lærte af Marcel Duchamps urinal, er kunstnerens intention det vigtigste i skabelsen af kunst, og jeg tilstræber altid at skabe unikke performances af høj æstetisk værdi,” forklarer Belinda Honey.

“Desuden ved jeg, at regeringen bekymrer sig om kvinder, så jeg kan slet ikke forestille mig, at de ville tillade nogen at betale for sex, hvis ikke det var kunst og dermed uskadeligt.”

Belinda Honey er et kunstnernavn. Det rigtige navn er redaktionen bekendt.