I et kompromis mellem regeringen og Enhedslisten har man besluttet at forlænge dagpengeperioden, indtil tidligere administrationsleder Ulla Villesholm har fundet et job.

Efter en sommerferie med kold luft og en politisk sæsonstart med uenighed om dagpengene, har regeringen og dens parlamentariske grundlag, Enhedslisten, endelig fundet fælles fodslag.

“Vi i Enhedslisten var jo meget imod, at de, som nu stod for at skulle miste dagpengene (efter den tidligere regerings nedskæring af dagpengeperioden fra 4 til 2 år, red.), bare skulle ud i kulden. Men ved at omstrukturere ordningen, så den indrettes efter Ullas arbejdssituation, har vi fundet en løsning, der passer os alle,” forklarer politisk ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

Schmidt-Nielsen refererer til den 57-årige Ulla Villesholm, der har været arbejdsløs i halvandet år og derfor var en af dem, der om få måneder ville miste sine dagpenge. Ulla er uddannet inden for offentlig administration og ledelse, men i februar 2010 sparede man hendes stilling i Morsø Kommune væk, og siden har Ulla på trods af 400 ansøgninger og adskillige jobsamtaler ikke været i stand til at finde arbejde igen.

SF: Langt mere fornuftigt
“Der har jo været meget snak om, hvorvidt vi skulle forlænge dagpengeperioden eller sikre de arbejdsløse på anden måde – en masse kortsigtede hovsaløsninger, hvis du spørger mig. At basere dagpengesystemet på lige præcis den her enkeltperson virker som langt mere fornuftigt,” mener politisk ordfører for SF, Jesper Petersen.

Selv er Ulla Villesholm glad for, at hun kan beholde sine dagpenge, indtil hun finder arbejde, da hun ellers var tvunget til at sælge hus og bil for at få kontanthjælp.

“Det er en stor lettelse, men samtidig håber jeg på, at min a-kasse kan hjælpe mig med videreuddannelse, fx inden for projektledelse eller fundraising,” fortæller hun.

Workshop skal få Ulla i arbejde
Ifølge Ullas sagsbehandler i AAK, Helle Moestrup, kan den tidligere administrationsleder dog være helt tryg.

“Vi går meget op i at ruste vores medlemmer til arbejdsmarkedet,” forsikrer Moestrup.

“For arbejdssøgende som Ulla, der har været ledig i over et år, har vi udviklet en særlig workshop, hvor en af vores medarbejdere blandt andet vil fortælle om, hvordan man sætter kommaer i en jobansøgning, og hvad det betyder for jobsamtalen, om man som kvinde sætter sit hår op eller ej.”