Foto: David Rader II

Foto: David Rader II

“Jeg nægter at blive trukket ind i en skinger og polariserende polemik. Vi er vel voksne mennesker,” udtaler en 43-årig mand efter at have beskyldt en Facebook-bekendt for kryptofascisme.

“Det jo total modsat, typisk cryptofascistisk tankegang det der!”

Sådan lød Lennart Sundsvalds kommentar til Lene Johansens Facebook-opslag, hvor hun kritiserer Ecuadors beslutning om at give politisk asyl til WikiLeaks-stifteren, Julian Assange.

Opslaget affødte en længere debat, hvor flere af Lenes venner og kolleger deltog og blandt andet forsøgte at få Lennart til at uddybe sin anklage. Det nægtede den 43-årige gymnasielærer imidlertid og mente i øvrigt, at hele diskussionen var barnlig og unødigt politiseret.

Tonen er for skinger
“Jeg sagde bare min mening, for det vil jeg have lov til: Lenes holdninger er komplet fascistoide,” forklarer Lennart Sundsvald til RokokoPosten, der heller ikke har held med at få en forklaring på hans skrappe udsagn.

“Jeg gider sgu ikke at blive trukket ind i en eller anden åndssvag debat, hvor tonen er skinger, og folk kun kan se tingene i sort og hvidt,” siger Lennart, der som regel kun når at komme med ganske korte indspark til en diskussion, før der efter hans mening går politik i den.

Hævet over polarisering
“Hvad enten jeg blander mig på Facebook eller avisernes hjemmesider, dukker der altid nogen op, der vil diskutere og udfritte mig. Men jeg ved godt, hvad de er ude på: Blokpolitik, polemik og polarisering – og den slags er jeg hævet over,” fortsætter Lennart, der dybest set ikke bryder sig om det ulvesprog, der ifølge ham karakteriserer de fleste debatfora på nettet.

“Egentlig vil jeg bare gerne have, at vi alle kunne blive voksne, droppe den dæmoniserende retorik og se hinanden som de unikke individer, vi er,” afslutter han, men understreger, at dette naturligvis ikke gælder for Lene Johansen, der stadig er “en kryptofascistisk so”.