Foto: Tetra Pak, Flickr

Foto: Tetra Pak, Flickr

Ingen køber “To nuancer af beige”, den erotiske roman om et socioøkonomisk ligestillet pars gensidigt givende seksuelle eskapader. Og det på trods af stor begejstring fra anmelderne.

I “To nuancer af beige” kan man læse den pirrende historie om folkeskolelærerne Pia og Michael, der begge er 28 år og opvokset i forskellige forstæder til Vejle. Efter længere tids konsensual flirten over kopimaskinen, hvor de kopierer klassesæt, indleder de to et intenst og aldeles ligestillet seksuelt forhold.

Bogen er fyldt med stærkt erotiske scener, som fx i følgende uddrag, hvor Pia forfører Michael en torsdag efter 18.30-TV AVISEN.

“…kun hvis vi skiftes til at være øverst.”
“‘Michael,’ sagde Pia i et neutralt toneleje. ‘Kunne du tænke dig at have samleje lige nu? Eller måske på et andet tidspunkt, som passer os begge? Det, tror jeg, kunne være gensidigt tilfredsstillende.’ Michael overvejede det et øjeblik og sagde så med et frækt, men dog respektfuldt glimt i øjet: ‘Det vil jeg gerne, skat, men kun hvis vi skiftes til at være øverst.’ Stemningen var intens, mens de synkront afførte sig deres tøj og lagde det pænt sammenfoldet på chatollet til venstre for sengen.”

Det følgende er for vovet til anstændige dagblade, men vi kan dog afsløre, at samtidige klimakser muligvis er involveret.

Anmelder: Læsere forstår ikke, hvad de burde tænde på
Men trods de dampende beskrivelser har bogen solgt færre end 20 eksemplarer på landsplan. Det undrer flere anmeldere, hvis dom over bogen var entydigt positiv.

Politikens anmelder, Jens Andersen, er forbløffet over, at danskernes begær efter “To nuancer af beige” er så behersket.

“Det er som om, danske læsere simpelthen ikke ved, hvad det er moralsk og litterært acceptabelt at tænde på,” siger han.

Et fantastisk eksempel på ligestillingserotik
“Alene scenerne, hvor det unge par underskriver en vovet kontrakt, der skal sikre, at begge parter får præcis lige meget ud af de frække minutter på lagnerne og derpå fører nøje regnskab i et Excel-ark, er måske noget af det mest velskrevne og originale erotika nogensinde,” mener Jens Andersen.

I Weekendavisen kaldte Leonora Christina Skov bogen for “dette årtusinds mest pirrende eksempel på radikal ligestillingserotik” og uddyber over for RokokoPosten:

“Det er utrolig stærkt, at det unge par er så respektfulde over for hinandens grænser, og at bogen på intet tidspunkt forfalder til stereotype klichéer om forskelle på seksuelle præferencer, alder, indkomstforhold eller kønsorganer. Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor danskerne ikke køber denne bog.”

Der er dog håb for bogens salgstal, eftersom det danske center for information om kvinde- og kønsforskning, KVINFO, har udtrykt ønske om at købe mindst 5000 eksemplarer til gratis uddeling på bordeller, værtshuse og fodboldklubber i provinsen.