Måske er fremtiden sundhedsskadelig, så for en sikkerheds skyld anbefaler Sundhedsstyrelsen helt at holde sig fra den. Kræftens Bekæmpelse bakker op.

Danskerne er vilde med fremtiden. Men nu advarer Sundhedsstyrelsen mod overdreven brug. Man ved nemlig ikke nok om, hvordan fremtiden påvirker helbredet, og derfor bør man udvise stor forsigtighed.

“Indtil videre har vi ganske enkelt ikke belæg for at sige, at fremtiden ikke er sundhedsskadelig, og derfor kan vi naturligvis ikke anbefale folk at bruge den,” udtaler forskningschef i Sundhedsstyrelsen, Mette Iversen.

Mette Iversen er klar over, at advarslen ikke vil få alle danskere til at holde sig fra fremtiden. Men det er meget uforsigtigt, understreger hun:

“Jeg er klar over, at folk tager chancer, fordi vi endnu ikke entydigt har bevist, at fremtiden er skadelig. Men det er at spille hasard med eget helbred, og i sidste ende kan det koste samfundet dyrt.”

Hellere forebygge end helbrede
Hos Kræftens Bekæmpelse bakker man op om Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Det bekræfter overlæge Jakob Berg:

“Vi har en stærk mistanke om, at fremtiden kan indeholde adskillige kræftfremkaldende stoffer, og derfor anbefaler vi, at man holder sig langt fra den,” udtaler overlægen, der understreger, at det er bedre at forebygge end at helbrede.

Jakob Berg erkender, at især unge mennesker er oppe mod gruppepres, da fremtidsbrugere betragtes som modige og seje.

Det kræver en omfattende holdningsændring, og her mener Jakob Berg, at voksne sætter et godt eksempel ved at vise, at fremtiden slet ikke er nødvendig for at leve et godt og sundt liv.

“Det burde være soleklart. Vi har jo ganske enkelt ikke noget naturligt behov for fremtiden.”