Det blev den 44-årige bogholderiassistent, Karen Frederiksen, der i går løb med den eftertragtede pris som Årets Kontormus.

I 16 år har Karen Frederiksen passet sit arbejde som bogholderiassistent i en administrativ afdeling under Øresundsregionen. I alle disse år har Karen leveret et solidt stykke arbejde og især gjort sig bemærket for sit uovertruffet hurtige og fejlfri tastearbejde.

Sådan lød det i begrundelsen, da Karen i går blev kåret som Årets Kontormus under en offentlig reception med stor mediedækning.

“Det er en stor dag i mit liv,” udtalte Karen Frederiksen efter prisoverrækkelsen og fortæller, at det kom meget bag på hende, at hun vandt.

“Administrative medarbejdere har altid været i mediernes søgelys, og det er et arbejdsområde, som samfundet i det hele taget viser stor interesse for. Men der er jo rigtig mange kontormus, der er langt mere kendte end jeg, og jeg havde nok regnet med, at det blev Grethe Espersen, der vandt, nu når hun har været så meget i Se & Hør.”

Karen Frederiksen er dog ikke nervøs for, at den nye berømmelse ændrer hendes liv.

“Når man er så dygtig på tasterne som jeg, bliver man helt automatisk centrum for en masse opmærksomhed. Jeg har allerede været i de lokale medier mange gange og er vant til at blive standset på gaden af folk, der gerne vil have min autograf, så jeg tror ikke, det ændrer det store, at jeg nu også er kendt i de landsdækkende medier.”