Foto: vikas bhargava, Freeimages.com

Foto: vikas bhargava, Freeimages.com

En muslim, der ikke gider at mønstre en holdning til YouTube-videoer, er overraskende fundet i Kairo. RokokoPosten bringer et eksklusivt interview.

RokokoPosten møder Mohammed Yossuf på en café i Egyptens hovedstad, Kairo. Han er en mand i slutningen af tyverne, der har en blid stemmeføring og ikke på noget tidspunkt kræver død over nogen, hverken lande, personer eller medier.

Mohammed, hvordan kan det være, at du ikke er ude og brænde ambassader ned og demonstrere i dette øjeblik?

“Altså, jeg må indrømme, at det ikke rigtig er min ting. Det med at råbe helt vildt og male skilte på dårligt engelsk har aldrig været mig. Desuden er jeg lidt bange for ild, så jeg foretrækker at lege med det nye iOS6 til min iPhone i stedet for. Det er megafedt, fx er både Siri og kortfunktionen blevet langt mere…”

Ja ja, fint. Men hvordan har du egentlig undgået at blive krænket af videoer på YouTube?

“Det tænkte jeg også længe over, men så opdagede jeg en overraskende simpel løsning: Jeg lod ganske enkelt være med at se videoen på YouTube. Det var ikke så svært, da der faktisk er en hel del andre videoer derinde,” forklarer han og tilføjer:

“Det var selvfølgelig nemmere med Jyllands-Postens Muhammed-tegninger, da det er ret vanskeligt at opdrive avisen på disse kanter.”

Men er det ikke vildt provokerende over for din guddom, at folk laver den slags?

“Njah, nu tænker jeg, at Allah er rimelig almægtig, så hvis det virkelig går ham på, kan han nok selv finde ud af at sige fra.”

Men er der slet ikke nogle billeder eller videoer, som du finder krænkende?

“Jo, de der billeder af Kate Middleton topløs! De er mega uskarpe, og det er svært at se noget som helst. Det er virkelig rystende, at man i 2012 ikke har bedre kameraoptik, så man kan få rådet bod på den slags.”