Foto: Aika Felt Works, Flickr

Det meget omtalte arabiske forår har været slut i mange måneder og ad flere omgange, påpeger ansat på DMI og henviser til årstiderne sommer, efterår og vinter som de primære årsager.

I slutningen af 2010 begyndte en række voldsomme protester i flere mellemøstlige lande, som er fortsat frem til i dag og tilsammen har fået tilnavnet Det Arabiske Forår. Siden de mange demonstrationer og magtskifter har utallige kommentatorer sat spørgsmålstegn ved, om dette forår vil fortsætte, og i så fald hvordan.

Men nu melder Peter Schjødt sig på banen. Han er ansat på Danmarks Meteorologiske Institut og chokeret over, at ingen tidligere har spurgt ham om Det Arabiske Forår.

“Selvfølgelig er foråret slut – det er jo september,” fnyser Schjødt og påpeger, at foråret har været slut flere gange, først i juni 2011, da årstiden skiftede til sommer og dernæst til efterår og vinter.

Forår i andre lande også slut
“Noget lignende fandt sted i juni i år, og da vi nu skriver slutningen af september, kan jeg med stor sikkerhed sige, at Det Arabiske Forår er slut, væk, overstået, færdigt!”

Schjødt understreger, at han ikke er ekspert i udenrigspolitik, men alligevel kan udvide sin dom til også at gælde mange andre lande.

“Det danske, svenske, norske og finske forår er slut. Det russiske forår er slut, det belgiske, det britiske, det franske… Ja, faktisk er foråret slut i de fleste lande nord for Ækvator,” siger han.

På grund af den massive ignorering af meteorologer, som Peter Schjødt mener, at danske medier er skyld i, vil han til oktober (en efterårsmåned, red.) ansøge om en stilling som politisk kommentator på DR2.