Tre kopier af Keops-pyramiden i det sydfynske øhav. Det er SF og Socialdemokratiets plan, der sammen med akutpakken skal få alle de langtidsledige i arbejde.

De, der har været i Egypten og set pyramiderne, husker sikkert, hvordan den største af dem, Keops-pyramiden, tårnede majestætisk i solen med sine næsten 140 meter.

Hvis det står til Helle Thorning-Schmidt, vil danskerne fremover kunne se et stort set identisk vidunder, hvis bare de tager til det sydfynske øhav. Der ønsker statsministeren nemlig at bygge tre naturtro kopier af Keops-pyramiden og hovedsageligt ansætte de ledige, der snart står til at ryge ud af dagpengesystemet.

“Regeringen har fået en del kritik for ikke at skabe jobs til de arbejdsløse eller sætte dem i stillinger, som ingen reelt har brug for. Men med de tre pyramider mener jeg, at vi både kan få dagpengemodtagerne i arbejde og skabe bygningsværker, som danskerne kan beundre i mange generationer fremover,” fortæller Thorning-Schmidt og påpeger, at de tre pyramider i Egypten har eksisteret i over 4000 år.

Progressivt og visionært
Både Dansk Metal og 3F er begejstrede for forslaget og kalder det både visionært og progressivt.

“Med pyramiderne har Thorning virkelig vist sig som en statsleder af format. Hun sikrer de ledige gennem meningsfuld beskæftigelse,” mener formand for 3F, Poul Erik Skov Christensen, og tilføjer, at fagforeningen naturligvis vil indgå i en konstruktiv dialog om overenskomsterne i forbindelse med byggeriet.

Den første pyramide forventes at stå klar i 2020, muligvis på Lolland eller Falster.