Er forbrændingen i top og appetitten i bund efter bikinisæsonen, så fortvivl ikke. Du kan stadig nå at træne dig op til at kapere de enorme mængder fed mad og alkohol, som julefrokosterne byder på.

Det er november, og årets første julefrokoster er allerede i gang. Men for mange danskere er det en sej kamp at blive klar til at indtage så store mængder mad og alkohol.

Bikinisæsonen med dens sunde kostvaner har nemlig vænnet kroppen til at føle sig mæt så tidligt, at der knap nok er plads til andet end den første portion sild og snaps.

Men der er håb forude. Diætist og kostvejleder David Frandsen har nemlig tilrettelagt et program, der nedsætter forbrændingen og øger appetitten, så du kan blive fit for fight.

Marcipanbrød to gange om dagen
David Frandsen lover, at man får et godt resultat, som kan ses længe efter, at programmet er afsluttet. Det tager fire uger at gennemføre programmet, og i den periode øger man gradvist sit fødeindtag samtidig med, at man sænker motionsniveauet.

“Den første uge forbereder man kroppen ved at øge antallet af måltider – op til 10 om dagen, men uden at spise mere end sædvanligt til hvert måltid. Ugen efter skal man desuden spise marcipanbrød to gange om dagen, og sådan bliver programmet stille og roligt mere og mere krævende,” fortæller Frandsen og fortsætter:

“Samtidig er det vigtigt at drosle ned på den sædvanlige motion, men det må endelig ikke ske for hurtigt, for så er risikoen for tilbagefald for stor. Derfor må man den første uge dyrke op til en halv times motion om dagen, mens man i den sidste uge helst bør blive i sofaen, når man altså ikke skal op for at spise.”

Programmet indeholder også gode råd om, hvordan man kan gribe eventuelle problemer an. For eksempel kan man i starten opleve kvalmefornemmelser, men de kan nemt dræbes ved, at man lægger sig på gulvet og trækker vejret dybt. Og så er det selvfølgelig godt at bruge sit netværk.

“Er der en dranker i familien, er det oplagt at spørge, hvordan vedkommende trænede sig op til at klare tyve daglige guldøl, eller man kan tilbringe meget tid sammen med stærkt overvægtige og bede dem om mental støtte,” råder diætisten.

Dynamisk cyklus af sundhed og overvægt
Men hvad så, når julefrokostsæsonen er slut, og det bliver tid til at forberede endnu en bikinisæson? Slet ikke noget problem, mener David Frandsen og forklarer:

“Det er så herligt, at når julefrokosterne er forbi, og man ikke længere skal bruge de 10-15 kg overvægt, som det slet ikke er urealistisk at opnå, så kan man tage fat på mit sommerprogram, hvor man i løbet af fire uger træner sig op til at forbrænde mere og spise mindre.”

På den måde kan David Frandsens programmer tilsammen skabe en dynamisk cyklus, der giver dig en stram figur i sommervarmen og en svulmende mavesæk, når det er tid til at kaste hæmningerne over bord og fråse i alle julens herlige føde- og drikkevarer.

Skål og velbekomme.