I anledning af, at det i dag er ti år siden, Jon Nørgaard vandt Popstars, har RokokoPosten været på gaden for at spørge danskerne, hvad de lavede, da denne banebrydende begivenhed fandt sted.

Du husker det sikkert, som var det i går. Der var Popstars. Der var finale. Og Jon Nørgaard vandt.

Nu er det ti år siden. RokokoPosten har derfor været på gaden for at spørge danskerne, hvad de lavede, da det skete.

Simone Andersen, ergoterapeut, 41
“Ja, det kan jeg tydeligt huske! Det var tirsdag, og min mand og jeg var alene hjemme, fordi min søn var på besøg hos en af sine venner. Og ja … jeg bliver helt rystet igen bare ved tanken. Det er den slags, man aldrig tror, vil ske, og som man aldrig nogensinde glemmer igen. Verden er ikke den samme, og selvom det selvfølgelig blev hverdag igen, er det da tydeligt, at det har forandret et og andet, når man tænker over det.

Hvad mon der er blevet af ham nu? Jeg håber, han har det godt.”

 

Mattis Jankovic, multimediedesigner, 27
“Er du gal mand, ja, hvem husker ikke det? Jeg gik i gymnasiet og havde fået en ny kæreste, som jeg var på besøg hos. Kan huske, at vi sad og snakkede og ville til at i seng, men så ringede en af mine venner og sagde, at jeg skulle skynde mig at tænde for TV 2. Og ja, så havde Jon lige vundet Popstars.

Min kæreste gik helt i chok, og jeg anede ikke, hvad jeg skulle stille op med mig selv – eller hende. Det er en dag, jeg aldrig glemmer. Det tror jeg ikke, at nogen gør.”

Caroline Olesen, studerende, 20
“Jeg var jo ikke så gammel, men jeg kan sagtens stadig huske det. Jeg var kommet i seng, men pludselig kom mine forældre ind og vækkede mig. ‘Jon har vundet Popstars,’ sagde de bare, og jeg vidste slet ikke, hvad jeg skulle gøre.

Næste dag i skolen var også helt mærkelig. Der var ikke ret mange i skole, og mine lærere var helt ved siden af sig selv. Nu må jeg indrømme, at jeg ikke helt kender alle detaljerne, men mon ikke der kommer en baggrundsudsendelse på DR2 i aften, hvis det er ti år siden i dag?”