En 32-årig kvinde fra Østerbro er blevet tvunget til at omlægge sit liv radikalt efter, at hun opdagede, at hun er allergisk over for økologi og produkter uden tilsætningsstoffer.

Charlotte Holm-Berntsen plejede at have et liv som så mange andre Østerbro-borgere: Hun passede sit arbejde som kommunikationsmedarbejder for Aarstiderne, købte ind i Irma og plejede et stort netværk af venner.

Men for kort tid siden forandrede Charlottes tilværelse sig voldsomt.

Får knopper af friske råvarer
Efter et besøg på en raw food-restaurant opdagede Charlotte, at hun havde fået røde knopper over det meste af kroppen.

“Først troede jeg, at jeg min krop måske reagerede på mikroskopiske spor af sprøjtemidler. Men efter et besøg hos lægen stod det klart, at det var renheden i fødevarerne, den var gal med.”

Derfor kan Charlotte ikke længere spise fødevarer, som ikke indeholder mindst tre E-numre; friske økologiske råvarer er også helt bandlyst fra hendes kost.

Spiser citronroulader i smug
Konsekvensen er, at det er blevet langt sværere for Charlotte Holm-Berntsen at have et socialt liv med svampeture og madklub. Tidligere nød hun de hyppige middagsinvitationer fra sine mange veninder, men de er nu blevet en prøvelse.

“Jeg kan jo intet spise af deres biodynamiske quinoasalater eller det økologiske oksekød fra Livø,” forklarer Charlotte og fortsætter:

“Som regel må jeg sige, at jeg er på en særlig afgiftningskur og så snige mig til at spise en citronroulade fra Dan Cake ude på wc’et.”

Køber ind efter mørkets frembrud
Også indkøb er blevet hårdt for Charlotte Holm-Berntsen, der som regel prøver at nå i Aldi lige inden lukketid.

“Jeg har en gammel regnfrakke, som jeg trækker helt ned over hovedet, og en Irma-pose til at camouflere pølserne på glas og toastbrøddet til 4,95,” fortæller Holm-Berntsen, der endnu ikke er blevet opdaget i discountbutikken. 

“Men jeg gruer for, hvad der sker, når det bliver sommer, og aftnerne igen bliver lyse,” forklarer hun med et bekymret udtryk.