Vi har ikke tid til at passe på nævenyttige mediefolk, der opsøger konfliktramte boligforeninger og andre farlige steder. Sådan siger politiet om deres nye liste over de offentlige områder, hvor journalister ikke skal forvente deres hjælp.

“Jeg ville nok ikke have gjort det,” sagde vagtchefen hos Nordsjællands Politi til TV 2’s beslutning om at køre ud til den meget omtalte boligforening Egedalsvænge i Kokkedal. Stationens sendevogn blev angrebet af maskerede unge, og selvom politiet efterforsker sagen, er de ikke glade, når journalister tager ud til områder, der er indlysende farlige.

“Det er klart, at en boligforening i provinsen er et potentielt voldeligt område. Lidt på linje med Christiania, hvor medierne i øvrigt også er vældig glade for at komme, selvom enhver idiot kan regne ud, at man risikerer at blive overfaldet og få revet sit tøj af,” udtaler kriminalkommissær Jens Egetoft fra Nordsjællands Politi, der ikke mener, det er betjentenes opgave at passe på journalister, der af egen fri vilje opsøger den slags områder.

Lokalcenter og vestjyske marker er risikozoner
For at undgå misforståelser i fremtiden har politiet derfor lavet en liste over helt og delvis offentlige steder, hvor mediefolk bør holde sig væk.

RokokoPosten bringer her et uddrag med politiets egne bemærkninger:

1. Christiansborg: “…risiko for kamphandlinger i Folketingssalen… Frank Aaen af og til set med tom ølflaske, muligvis våben… uheldig episode med opstemt dansktopgruppe… Noa Redington mistænkt for at lægge pruttepuder på Lars Løkkes stol…”

2. Lokalcenter Grønningen, Skive: “…må absolut frarådes… overvægt af kvinder mellem 88 og 92, ofte bevæbnede og farlige… psykisk ustabil kantinemedarbejder… PET rapporterer om ulovligt salg af marihuana og importeret kattemad…”

3. Vuggestuen Smuthullet, Maribo: “…kan overhovedet ikke garantere sikkerhed… støjende og ustyrlige demonstrationer finder ofte sted i puslerummet… flere mumlende pædagoger set med tilspidsede rangler i skødet…”

4. Uspecificerede marker, Vestjylland: “…spredte observationer af uforståelige, potentielt farlige landmænd… muligvis agenter fra Bæredygtigt Landbrug i færd med at lægge miner ud ved økologiske afgrøder…”

5. Gågaden, Svendborg: “…meget hidsig frisør set med adskillige spraydåser, måske indeholdende miltbrand… trusler fra ejer af herretøjsforretning vedrørende anden herretøjsforretnings prissætning af sokletter… pizzeria udsender decideret chokerende lugt, mistanke om produktion af kemiske våben… politiet har ikke været i området siden august 2011…”

6. Rasmus Klump Familierestaurant, Aarhus: “…muligt skalkeskjul for terrorcelle… al samtale med de ansatte må frarådes… betjent offer for PTSD efter kort eftermiddagsbesøg… pandekager har form som Tomahawk-missiler, meget ildevarslende…”